ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πάμε μπροστά...

 

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες έως ότου ολοκληρωθεί η κούρσα για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, μια κούρσα με τη συμμετοχή αξιόλογων και αξιοσέβαστων πολιτικών της παράταξης.

Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, η οποία αποτελεί μια γιορτή για το κόμμα, ξεχωρίζει ένα πρόσωπο και αυτό δεν είναι άλλο από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Η εκλογή του Γιώργου  Παπανδρέου στην ηγεσία της παράταξης του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς είναι ο πολιτικός ο οποίος μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του όχι μόνο το μέλλον του κόμματος αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, βγάζοντας την χώρα από το αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει οι συντηρητικές τακτικές της ΝΔ σε συνδυασμό με τις λαϊκίστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμβολή της παρουσίας του στα έδρανα της Βουλής όντας Πρόεδρος της παράταξης, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα λόγω της αδιαμφισβήτητης υπεροχής του απέναντι στους προέδρους των αντιπάλων κομμάτων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι ένας διεθνούς φήμης πολιτικός που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια υπουργός, Πρόεδρος τους κόμματος, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χωρίς να επιθυμεί την προσωπική του αναγνώριση. Διαθέτοντας  στην φαρέτρα του μια μεγάλη μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική ατζέντα, στόχος του αποτελεί να καταστήσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, για ακόμη μια φορά, φάρο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Βασικός του γνώμονας τίθεται το κοινωνικό όφελος και η επίτευξη του δημοσίου δικαίου μέσω της διαφάνειας και της μειωμένης γραφειοκρατίας, πολύτιμων αγαθών που έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα, είναι ένας πολιτικός με ευρεία αναγνώριση εκτός των συνόρων, με αποτέλεσμα να έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη ,παγκοσμίως , ανά πάσα ώρα για την επίλυση ενός ζητήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί υπερασπιστείς της αξιοποιήσεις της νέας γενιάς και αυτό το έχει άλλωστε  αποδείξει με τη καινοτόμα και πρωτοποριακή δημιουργία του προγράμματος Young Leaders, το οποίο παρέχει τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια για  την παραγωγή πολιτικών του μέλλοντος.

Εν κατακλείδι, είναι χρέος μας να στρατευτούμε δίπλα στην υποψηφιότητα του Γιώργου Α. Παπανδρέου όχι για κάποια προσωπική του ρεβάνς ούτε για κάποια προσωπική δικαίωση, αλλά για τη δικαίωση των θέσεων και των αρχών του κόμματος μας. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πλέον ότι ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στο σκοτάδι της κρίσης από τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή, γεγονός για το οποίο καμία κυβέρνηση δεν πήρε θέση έως τώρα.

Του Ανδρέα Μαγκλάρα
Πρόεδρος Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ Δυτ. Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων
Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Saitis Home Έπιπλα