ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπαίνει μπροστά ο Δικηγορικός Σύλλογος για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο - Επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου

Σε επαφές με στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, στην προσπάθεια να προωθηθεί το αίτημα της πόλης για παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, κόντρα στην πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά στην Πάτρα.

Δύο μέρες μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο με τη συμμετοχή τόσο της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όσο και αρκετών τοπικών φορέων και συλλόγων, με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή και με συμβολικό κλείσιμο της Νέας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος με ανάρτησή του στο Facebook γνωστοποιεί την πρωτοβουλία στην οποία προχώρησε ο ίδιος, στέλνοντας σχετικό υπόμνημα με έγγραφα στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και έχοντας σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, που έδειξε ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε πως θα ζητηθούν άμεσα υπηρεσιακά και θα εξεταστούν από το πρωθυπουργικό γραφείο οι σχετικές απόψεις από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθεί το ζήτημα ανάλογα πλέον με τις εντολές του ίδιου του πρωθυπουργού.

"Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας ώστε να ενημερωθεί όχι μόνο το περιβάλλον του αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το ζήτημα, που είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης" σημειώνει μιλώντας στο filodimos.gr ο κ. Μπέσκος, που παράλληλα αναφέρεται με νόημα στη συμβολή των κυβερνητικών αχαιών βουλευτών, οι οποίοι έχουν εκφράσει τα δικά τους επιχειρήματα υπέρ της παραμονής της Σχολής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Βεβαίως προκύπτει το εύλογο ερώτημα, πόσο δύσκολο είναι τελικά να εξασφαλιστεί ένα ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και κατά πόσο έχουν βοηθήσει οι τέσσερις βουλευτές (εις εξ αυτών πλέον και υφυπουργός) προς αυτή την κατεύθυνση...

Στην ανάρτησή του ο κ. Μπέσκος αναφέρει:

"Κατόπιν υπομνήματος συνοδευόμενο από έγγραφα που αποστείλαμε ως δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου στο γραφείο του πρωθυπουργού,για το ζήτημα της μεταφοράς του τμήματος φυσικοθεραπειας από το Αιγιο στην Πάτρα επικοινώνησε μαζί μου προ ολίγου συνεργάτης του πρωθυπουργού που έχει αναλάβει μετα το υπόμνημα μας να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα.Με ενημέρωσε ότι θα ζητήσει απόψεις από τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης εκπαίδευσης προκειμένου να λάβουν γνώση για ποιο λόγο μεθοδευεται η όντως αδιανόητη για όλους τους Αιγιαλεις και χωρίς καμμια λογικη, σύμφωνα με το υπόμνημα μας, αποφαση της Συγκλήτου για το θέμα της μεταφοράς του τμήματος στην Πάτρα.Οι βουλευτές του νομου που ομόφωνα έχουν διατυπώσει τη θέση τους υπερ της παραμονής του τμήματος, οφείλουν να παρεμβουν δυναμικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.Το τμήμα είναι υπόθεση όλων μας, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτητων και πρέπει να παραμείνει στην πόλη μας. Δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί τέτοια απόφαση. Εύχομαι το πρώτο ουσιαστικό ενδιαφέρον που διατυπώθηκε απο την κυβέρνηση να έχει αίσιο αποτέλεσμα, στο οποίο θα βοηθήσει η συστράτευση και ουσιαστική παρέμβαση των βουλευτών του νομου.Δεν αρκεί να λέμε να μείνει...Πρέπει να το εννοούμε και να το δείχνουμε εμπράκτως"

Είναι εύκολα αντιληπτό πως το «ζουμί» της δημόσιας αυτής δήλωσης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου αναφέρεται στην ξεκάθαρη προτροπή προς τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να προβούν σε κάθε ενέργεια ώστε να αποδείξουν στην πράξη πως στηρίζουν την παραμονή της σχολής στο Αίγιο και πως δεν πρόκειται για απλά ευχολόγια εκ μέρους τους. Για να δούμε και πώς εννοεί καθένας τη στήριξη αιτημάτων αλλά και για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πρόσωπα στην περιοχή μας και εκτός αυτής, που υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες γίνονται ως μέρος μικροπολιτικών και κομματικών "παιχνιδιών", που εφόσον υφίστανται είναι απόλυτα καταδικαστέα στη συνείδηση των πολιτών.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα