ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Αιγιάλεια στο δρόμο, είπε "όχι" στη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα! Φωτο-Ρεπορτάζ από το σημερινό συλλαλητήριο

Η Αιγιάλεια «μίλησε» με  ένα δυναμικό συλλαλητήριο! Η πάνδημη  συμμετοχή των Αιγιαλέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δήμου και φορέων  έστειλε το «μήνυμα» ότι η Αιγιάλεια δε θα επιτρέψει τη μεταφορά της σχολής φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Δήμος, Κλήρος, Επιστημονικοί –Παραγωγικοί και Συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες βροντοφώναξαν «όχι» στην επιδιωκόμενη υποβάθμιση της περιοχής, ανοίγοντας ένα «κύκλο» δυναμικών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων της πόλης.

Σε αυτό στάθηκε άλλωστε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος τονίζοντας ότι: «Το μήνυμα που έδωσε σήμερα ο Αιγιώτικος λαός είναι ότι όταν το υπουργείο δε δέχεται να συζητήσει με τους εκφραστές της τοπικής κοινωνίας αναγκάζονται οι εκφραστές του τόπου να προβαίνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους της παλαιάς και νέας εθνικής οδού. Ουσιαστικά σήμερα ο αιγιώτικος λαός που αγωνίζεται για  τα δίκια του, έδειξε ότι είναι ενωμένος και δε θα επιτρέψει σε κανέναν και με καμία πολιτική απόφαση, να ζημιώσει τον τόπο! Γι` αυτό παλεύουμε!  Από σήμερα η υπουργός Παιδείας έχει υποχρέωση και μόνη επιλογή να ακούσει το λαό! Το αίτημά μας μετατράπηκε από αίτημα συνάντησης σε αίτημα τήρησης της συμφωνίας του κράτους με το δήμο κι αυτό θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε με κάθε τρόπο!»

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο δυναμικό «παρών» των συμπολιτών τονίζοντας ότι «εδώ είναι η  ταυτότητα του αιγιώτικου λαού που έδωσε το «σήμα» πως η κοινωνία μας θα διεκδικήσει τα δίκια της με οποιοδήποτε τρόπο!».

 

Εξέχουσας σημασίας η παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμου που έφτασε στην Εθνική Οδό συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιο και αρκετούς Ιερείς, ενώ στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Οι μάχες κερδίζονται ή με διαπραγματεύσεις και συζητήσεις στα γραφεία ή στους δρόμους. Ο δήμος προσπάθησε να συζητήσει αλλά αφού δεν μας δέχθηκε η υπουργός βγήκαμε στους δρόμους και θα ξαναβγούμε για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει!»

«Το σημερινό συλλαλητήριο οδηγεί την πόλη στο πεπρωμένο της» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αναφερόμενος στον συντονισμό και τη συνεργασία με τους φορείς της πόλης για την υλοποίηση της απόφασης που σηματοδοτεί την αντίδραση της κοινωνίας, ενώ σε ενωτικό και διεκδικητικό τόνο ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστου Γούτου, Βασιλικής Ψυχράμη, Παναγιώτη Παπακωσταντινόπουλου.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρ.περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρ.Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος και περιφερειακοί σύμβουλοι που συμπαρίστανται στον αγώνα της πόλης.

Η δημοτική αρχή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, που αποτελεί ένα μόλις μέρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπως εξάλλου έχει προαναγγελθεί. Το σημερινό συμβολικό κλείσιμο της Παλιάς και της Νέας Εθνικής Οδού είναι μόνο ένα "πιάτο" του μενού, όπως τονίζουν κύκλοι της Ανδρέου Λόντου.

Saitis Home Έπιπλα