ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οριστικά τη Δευτέρα στη Γέφυρα Μεγανίτη, το Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας

Για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στη Γέφυρα Μεγανίτη, ορίστηκε το Παναιγιάλειο συλλαλητήριο για το ζήτημα της μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, που εφαρμόζει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και αποτελεί μέρος της αγωνιστικής δράσης που ξεκινά ο Δήμος Αιγιαλείας, έχοντας στο πλευρό του όλη την πόλη.

Τα χρονικά περιθώρια και η υπομονή που έχει δείξει η δημοτική αρχή στο να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, πλέον έχουν εξαντληθεί καθώς οι διαβεβαιώσεις είναι πολλές, πλην όμως το γραφείο της υπουργού διαρκώς μεταθέτει στις "επόμενες μέρες" τη συνάντηση που ζητά από τον περασμένο Μάιο ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές της συντονιστικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Λάμπη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο, προετοιμάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το συλλαλητήριο, για το οποίο υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, μικρούς και μεγάλους, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή που θα δώσει ένα μεγάλο και δυνατό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας πως το Αίγιο θα παλέψει μέχρις εσχάτων για να παραμείνει η έδρα της Σχολής εκεί όπου ξεκίνησε να υπάρχει, να εξελίσσεται και να αποτελεί σήμερα μία από τις πρώτες επιλογές των φοιτητών της χώρας, λόγω της σπουδαίας επιστημονικής κατάρτισης που παρέχεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει και διαμορφώσει ο ίδιος ο Δήμος από το 2004.

Η συμμετοχή επιστημονικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων θα είναι μαζική, όπως σημειώνεται από τη συντονιστική επιτροπή. Ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (που έχουν και πανελλαδική απεργία την ίδια ημέρα), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Οι δημοτικές υπηρεσίες και τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά κοινού από λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με διαδρομή που θα ξεκινήσει στις 12.30 από την αφετηρία στην Ταξιαρχών και θα κάνει στάσεις σε Τρίγωνη Πλατεία, στα φανάρια της Ρήγα Φερραίου και Αιγιαλέως και στα φανάρια της Σολωμού στη συμβολή με Μητροπόλεως. Επίσης δωρεάν μεταφορά διαδηλωτών θα πραγματοποιήσουν αυτοκίνητα ταξί με επιβίβαση στις 12.30 στην πιάτσα της οδού Αιγιαλέως στο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα