ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεκινά η κατασκευή των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων της παραλιακής Αιγιάλειας - Την Παρασκευή οι υπογραφές, με πανηγυρικό χαρακτήρα

Με πανηγυρικό χαρακτήρα, η δημοτική αρχή Αιγιαλείας προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της κατασκευής των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Παραλιακών Οικισμών, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα θέσει σε λειτουργία το νέο αποχετευτικό σύστημα στις παραλιακές κοινότητες του Δήμου, σε όλη του την έκταση.

Η υπογραφή της σύμβασης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας Intrakat θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά Αιγίου. Η προσέλευση των προσκεκλημένων έχει οριστεί για τις 12.30 το μεσημέρι και βεβαίως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το έργο αναμένεται να κατασκευαστεί εντός 20 μηνών και αφορά στη σύνδεση των μεγάλων παραλιακών Κοινοτήτων των έξι πρώην Δήμων της Αιγιάλειας (Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό, Αίγιο, Συμπολιτεία, Ερινεός) με τον κεντρικό αγωγό που έχει ήδη κατασκευαστεί και που θα οδηγεί τα λύματα για επεξεργασία στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου.

Έτσι, αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο αποχετευτικό έργο της Αιγιάλειας, που περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

α. αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού για να μπορεί να υποδέχεται τα λύματα 70.000 κατοίκων (έχει ολοκληρωθεί),

β. συλλεκτήριος αγωγός λυμάτων από Αιγείρα μέχρι Λαμπίρι (έχει ολοκληρωθεί) και

γ. εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης που θα συνδέουν τις οικίες των παραλιακών κοινοτήτων με τον μεγάλο αγωγό.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα