ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ψυχράμη: "Να αποσυρθούν και να προετοιμαστούν σωστά οι εισηγήσεις για αγορά οικοπέδων σε Αίγιο και Μαυρίκι"

Παρέμβαση σχετικά με την νομιμότητα των δύο εισηγήσεων για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πραγματοποιεί η επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά:

"Η προχειρότητα της δημοτικής αρχής στον τρόπο λειτουργίας της συνεχίζεται και καλά κρατεί. Οι δημότες όμως απαιτούν και δικαιούνται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Με αποφάσεις "στο περίπου", η δημοτική αρχή απλώς επιχειρεί να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στους δημότες ότι  τάχα κάνει έργο, ενώ η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη."

Η παρέμβαση που απεστάλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει:

 
"Σχετικά με τα δύο θέματα της ημερησίας διατάξεως, που αφορούν απευθείας αγορά οικοπέδων -μια στο Αίγιο και μια στην τοπική κοινότητα Μαυρικίου- οι εν λόγω εισηγήσεις δεν παράγουν νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Απαιτούνται τα χρηματικά ποσά των αγορών,  τα οποία, αν υπερβαίνουν τις 58.000 € , πρέπει να συνοδεύονται και από έκθεση ορκωτών Ελεγκτών.

Σε κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική η πλειοψηφία που απαιτείται για την λήψη των αποφάσεων αυτών. ( 17 και 22 ψήφοι αντίστοιχα)

Συνεπώς, κ. πρόεδρε ή θα αποσύρετε από την σημερινή συνεδρίαση τα δύο θέματα αυτά, προκειμένου να τα προετοιμάσετε σωστά ή θα αποστείλετε τις κατά τον νόμο ορθές εισηγήσεις, προκειμένου να έχουμε τον χρόνο να τις μελετήσουμε και να ψηφίσουμε με την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες

Βασιλική Ψυχράμη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ"

Saitis Home Έπιπλα