ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: "ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ"

Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας" δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Στο παρά πέντε της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς ουσιαστικά μέτρα και ενώ η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει, λιγότερο από 3 βδομάδες  μας  χωρίζουν από  το πρώτο  κουδούνι  στις 13 Σεπτέμβρη.
Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι η Κυβέρνηση  έχει αφήσει και αυτό το καλοκαίρι,  να περάσει χωρίς να αξιοποιηθεί ο χρόνος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και διασφάλισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
      Εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα για μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις, με αξιοποίηση χώρων και προσωπικού, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση στα σχολεία, αλλά και να καλυφθούν με καλύτερους όρους τα μαθησιακά κενά που συσσώρευσαν η τηλεκπαίδευση, το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων, η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στην Εκπαίδευση.
 
    Η Kυβέρνηση ενώ  εξαγγέλλει ότι αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, στην πραγματικότητα προχωρά περαιτέρω στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης.
      Η Κυβέρνηση με την απόφασή  της για πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, με τη μέθοδο του μέγιστου αριθμού ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά  Δήμο, οδηγεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε υποτυπώδη και ανεπαρκή καθαριότητα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα τώρα μέσα σε συνθήκες πανδημίας.
   Με τη μείωση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Αιγιαλείας , το οποίο το υποχρεώνουν να δουλέψει  με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή  δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν εξασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να θυσιάζουν την υγεία της νεολαίας και του λαού στο  όνομα  της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών.
     Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας κατά γράμμα την εγκύκλιο του Υπουργείου,  προκήρυξε  για  φέτος στο Δήμο Αιγιαλείας, στα 67  σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  να προσληφθούν μόνο 52 εργαζόμενες στη καθαριότητα , όλες με 4ωρη απασχόληση.

  Δηλαδή η Δημοτική Αρχή :
-    δεν καλύπτει όλα τα σχολεία με προσωπικό καθαριότητας.
- εφαρμόζοντας την αντεργατική  πολιτική όλων των κυβερνήσεων, για να καλύψει τα κενά στα 15 σχολεία, μετατρέπει όλες τις εργαζόμενες από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης.
     Η  ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ    καταγγέλλει , τις όψιμες δηλώσεις συμπαράστασης των κομμάτων  του  ΠΑΣΟΚ  και ΣΥΡΙΖΑ  και των αντίστοιχων Δημοτικών τους παρατάξεων,  που με τις αντιλαϊκές  πολιτικές  των κυβερνήσεων  τους, δεν μονιμοποίησαν  τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και τους κρατούσαν σε θέσεις ομηρίας και με εξευτελιστικές αποδοχές.
Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ     θα φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών.
Απαιτεί :
-Απόσυρση της εγκυκλίου της Κυβέρνησης  με τον ανώτατο αριθμό εργατοωρών ανά Δήμο.
-Να υπάρχουν καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι τη λήξη, για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα
- Ανανέωση όλων των συμβάσεων με πλήρη εργασία, χωρίς τα 3ωρα και 2ωρα της μερικής απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους.
-Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με πλήρη εργασία και δικαιώματα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε μόνιμη απασχόληση, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αποκλεισμούς εργαζομένων
    - Η Δημοτική Αρχή να προκηρύξει άμεσα θέσεις εργασίας σχολικών καθαριστριών, πλήρους απασχόλησης,  για τις ανάγκες καθαριότητας και των 67 σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022. Να διεκδικήσει αντίστοιχη  χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Σε περίπτωση που δεν εγκρίνει τη χρηματοδότηση η κυβέρνηση, τη διαφορά της μισθοδοσίας τους, να την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους. Δεν παίζουμε με τη υγεία των παιδιών μας
-Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση των Δήμων.

ΛΑΙΚΗ    ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ    ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ"

Saitis Home Έπιπλα