ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΨΥΧΡΑΜΗ: "Αδιανόητη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για 'ακύρωση' του Τεχνικού Προγράμματος 2021 του Δήμου - Μεταφέρθηκαν τα χρήματα σε κωδικούς άλλων υπηρεσιών"

Την έντονη αντίδραση της επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κας Βασιλικής Ψυχράμη προκάλεσε η εισήγηση για την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας, που ήρθε ως εισήγηση από τη δημοτική αρχή και υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει η ίδια, περικόπτεται το ποσό των 1,083 εκ. ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021 και κατευθύνεται σε κωδικούς υπηρεσιών και προμηθειών ανταποδοτικού χαρακτήρα, με κυρίαρχη τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Ψυχράμη, αναφέρει τα εξής:

"Σχετικά με το 1ο θέμα της ημερησίας διατάξεως, που αφορά την τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, καταθέτω τα εξής στοιχεία:

1) η δημοτική αρχή περικόπτει 1.083.000€ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021  και το κατευθύνει σε κωδικούς υπηρεσιών και προμηθειών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

2) Ταυτόχρονα είναι δεσμευμένα 1.590.000€ σε κωδικό μεταφοράς απορριμμάτων, ανταποδοτικού χαρακτήρα. Το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε τον διαγωνισμό της μεταφοράς απορριμμάτων ως μη σύμφορο για τον Δήμο μας.

3) Ο δήμαρχος έκανε ένσταση, η οποία εκδικάστηκε από το 7ο τμήμα του ελεγκτικού συνεδρίου στις 2 Αυγούστου.

4) Η ένσταση του δημάρχου απορρίφθηκε με την υπ.αριθμ.1279/2021  απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου και θα κοινοποιηθεί στον Δήμο μας την ερχόμενη εβδομάδα.

5) Συνεπώς, την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποδεσμευθεί το ποσό των 1.590.000€ για όλες τις ανάγκες του Δήμου ανταποδοτικού χαρακτήρα

6) Άρα ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΈΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ  ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΊ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Οι τοπικές κοινότητες έχουν τεράστιες ανάγκες σε έργα οδοποιίας και μικρά τεχνικά έργα. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, την στιγμή που είναι ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ  μας η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

7) Προτείνουμε:
α) να περιμένουμε την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης και να κάνουμε σωστά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού
β) το ποσό των 184.000€ που λάβαμε από την πολιτεία για τις ανάγκες μας λόγω covid να κατευθυνθεί στον κωδικό 15-6041 (αποδοχές προσωπικού ορισμένου χρόνου) και ακολούθως να αυξήσουμε το ωράριο του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων από 4 ώρες σε 6,5 διότι άπαντες γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο για την επαρκή καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας (67 σχολικές μονάδες)".

Saitis Home Έπιπλα