ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει προϋπολογισμό - Εγκρίθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής

Μετά από 6 συνεδριάσεις, εκ των οποίων κάποιες ματαιώθηκαν, από δύο μη σύννομες αποφάσεις που επέστρεψαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κατόπιν αυστηρών προειδοποιήσεων για πειθαρχικές και οικονομικές συνέπειες σε όσους ψηφίζουν συστηματικά σχέδια που δεν συνοδεύονται από έγκριση της οικονομικής υπηρεσίας ως προς τη νομιμότητά τους, τελικά η υπομονή (για άλλους εμμονή) της δημοτικής αρχής "επιβραβεύτηκε" σήμερα με την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού που κατέθεσε, λαμβάνοντας 13 ψήφους, έναντι 3 που πήρε η πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως, τέσσερις ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη, η οποία ζητούσε να αναβληθεί για τις 28/6 η συνεδρίαση, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία απάντησης εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα του περίφημου διαγωνισμού για τη μεταφορά απορριμμάτων με την έκπτωση 1%, ώστε αναλόγως να διαμορφωθεί ο σχετικός κωδικός του προϋπολογισμού. Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ντίνου που ξεκαθάρισε με ανοιχτή του επιστολή προς την κα Ψυχράμη πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αναβολές και πως το καθήκον του δεν του το επιτρέπει, οπότε οι πέντε σύμβουλοι της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" απείχαν της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η παράταξη Καλογερόπουλου, μαζί με τους κ.κ. Τριανταφυλλόπουλο, Βαρδάκη και Γκίκα, ψήφισαν υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής, ενώ η παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου ψήφισε τη δική της εναλλακτική πρόταση, που είχε λάβει το μεσημέρι τη θετική γνώμη της οικονομικής υπηρεσίας. Η κα Κουρή δεν ψήφισε καμία πρόταση, πιστή στις αρχικές θέσεις της παράταξής της (προσμετρήθηκε ως λευκή ψήφος όπως προβλέπεται). Λευκό ψήφισαν ο κ. Γούτος μαζί με δυο ακόμα συμβούλους και οι υπόλοιποι ψήφισαν κατά και των δύο προτασεων. Σημειώνεται πως ο κ. Γούτος δεν επανέφερε την δική του πρόταση σχεδίου, προφανώς για να οδηγηθεί "τελολογικά" η ψηφοφορία στο αποτέλεσμα που οδηγήθηκε, ώστε "ο Δήμος να μην οδηγηθεί στα βράχια", όπως είχε επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες δηλώσει πως δεν θα επιτρέψει η μεγαλύτερη παράταξη του Δήμου να συμβεί. Πάντως, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές το γεγονός των έντονων διαφωνιών που υπήρξαν στο εσωτερικό της παράταξης μεταξύ των δημοτικών συμβούλων ως προς τη διαχείριση του όλου ζητήματος, με κάποιους να μην μπορούν να κρύψουν με τίποτα τον εκνευρισμό τους, ενώ άλλοι προτίμησαν τη σιωπή.

Το δια ταύτα είναι πως, ο χρόνος λειτούργησε τελικά υπέρ της δημοτικής αρχής η οποία, με εγκεκριμένο το σχέδιό της που αμφισβητήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση τόσο για τη δέσμευση συγκεκριμένων κωδικών του όσο και για τις προτεραιότητές του, προχωρά πλέον χωρίς τους διαφόρους κινδύνους για τη λειτουργία του Δήμου, που επίμονα τονίστηκαν τελευταία με ανακοινώσεις και με επί μέρους δηλώσεις δημάρχου και στελεχών της δημοτικής αρχής. Δεν είναι όμως μακριά η αρχή της διαδικασίας για τον προϋπολογισμό του 2022, τον προτελευταίο της τρέχουσας θητείας. Εκεί θα φανεί ποιοι αιρετοί από όλες τις παρατάξεις πήραν τα μαθήματά τους και κυρίως, αν τα έμαθαν καλά...

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα