ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γ.Ντίνος: «Καμία αναβολή δεν δικαιούμαι πια να δώσω, κα Ψυχράμη»

Την άρνησή του στο αίτημα της επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κας Βασιλικής Ψυχράμη να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση για ψήφιση προϋπολογισμού, δηλώνει με ανακοίνωσή του μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνος, ο όποιος αναφέρει τα εξής:

«Κυρία Ψυχράμη καλό απόγευμα,
σχετικά με το αιτημα σας, σας αναφέρω τα εξής:
Βρισκόμαστε στην 17η Ιουνίου 2021 και ο δήμος Αιγιαλείας (τελευταίος Δήμος στη χώρα) δεν έχει προϋπολογισμό να λειτουργήσει.
Και αυτό διότι επιλέξατε ως ΠΑΡΑΤΑΞΗ στις συνεδριάσεις για την ψήφιση προϋπολογισμού:  
- στις 21/4 αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ματαιώθηκε έλλειψη απαρτίας
 - στις 26/4 με την υπ αριθμ 74/2021 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφισατε ως παραταξη μη νόμιμο προϋπολογισμό, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
- στις 17/5 με την υπ αριθμ 76/2021 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε ως παράταξη μη νόμιμο προϋπολογισμό, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ίδιους λογους.
- στις 26/5 με την υπ αριθμ 81/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε μη νόμιμο προϋπολογισμό (τον δικό σας) στην πρώτη ψηφοφορία και στη συνέχεια  ψήφισε λευκό στη δεύτερη ψηφοφορία, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ίδιους λόγους.
-στις 13/6 η παράταξη σας επελεξε παλι την αποχη από τη συνεδρίαση, η οποία ματαιώθηκε έλλειψη απαρτίας.  
Σήμερα τρεισήμισι (3:30) ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου για τη ψηφιση του προϋπολογισμού, υποβάλλετε αίτημα και ζητάτε αναβολή της συνεδρίασης.
Και δεν λαμβάνετε υπ όψιν:
- τα  έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καλούν τις παραραξεις για ψήφιση άμεσα νόμιμου προϋπολογισμού και σας θέτουν προ των ευθυνών σας.
-τα έγγραφα της νομικής υπηρεσίας του δημου που θέτουν το δημοτικό συμβούλιο ενώπιον των ευθυνών του για αστικες, πειθαρχικες και ενδεχομένως ποινικες ευθυνες.
-Ότι έχει παρέλθει από 31/5 και η τελευταία παράταση ψηφισης προϋπολογισμού που είχε δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
-Ότι πιθανότατα δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλος Δήμος χωρίς προϋπολογισμό.
-Ότι δεν λειτουργεί ο Δήμος και βρισκόμαστε υπό την απειλή καταστροφική συνεπειών για το Δήμο και τους δημότες.
Επί πλέον σας υπενθυμίζω, ότι ενώ είχε υποδειχθεί τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο από τον Δήμαρχο και εμένα προσωπικά, να ψηφιστεί και να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση νόμιμος προϋπολογισμός, επαναλαβατε ως παράταξη το ιδιο.
Ως εκ τούτου, καμία αναβολή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν δικαιούμαι εκ του καθήκοντος μου να δώσω και καλώ εσάς και την παράταξη σας να παραστειτε στη σημερινή συνεδρίαση για να αποκτήσει επιτέλους και ο δήμος Αιγιαλείας νόμιμο Προϋπολογισμό»

Saitis Home Έπιπλα