ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νομική Υπηρεσία Δήμου Αιγιαλείας: "Αν δεν ψηφιστεί προϋπολογισμός, χάνεται επιχορήγηση 1,6 εκ.ευρώ"

Αυστηρή προειδοποίηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, να εγκρίνει σύννομο προϋπολογισμό έως το αργότερο τις 30 Ιουνίου, απευθύνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος κ. Γιώργο Ντίνο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γιώργος Μπέσκος, ειδάλλως θα χαθεί η επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 1,6 εκ. ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Η εισήγηση του νομικού συμβούλου, που στηρίζεται σε σχετικό έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, έρχεται μία μέρα πριν την πέμπτη κατά σειρά σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση προϋπολογισμού για το 2021 (Πέμπτη, 6 μ.μ.) κι ενώ ο Δήμος από 1η Ιουνίου δεν διαθέτει προϋπολογισμό.

"Αν δεν πάρει την επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ ο Δήμος, θα αναγκαστεί να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από ίδιους πόρους, επιβαρύνοντας έτσι το ταμείο του" σημειώνει η σχετική εισήγηση του νομικού συμβούλου, ο οποίος δεν παραλείπει να τονίσει πως πρέπει να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διοικητικές, οικονομικές αλλά και ποινικές κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου σε περίπτωση μη απορρόφησης της επιχορήγησης.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, πάντως, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι παρατάξεις Γούτου, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου προετοιμάζουν προς συζήτηση και έγκριση νέο σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο ίσως σηματοδοτήσει και το τέλος όλου αυτού του "πινγκ πονγκ", που ακόμα και μία μέρα καθυστέρησης μπορεί να στοιχίσει ακριβά τόσο στον δήμο, όσο και στους δημότες.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα