ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: "Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και του Νοσοκομείου Αιγίου"

Από τις Κομματικές Οργανώσεις Αιγιαλείας του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για την έναρξη του απαραίτητου εμβολιασμού, η πραγματικότητα στη δημόσια υγεία φανερώνει τη γύμνια του ΕΣΥ.

Με την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας να είναι υποστελεχωμένη, και την προμήθεια εμβολίων να γίνεται με το σταγονόμετρο, -λόγω και των ανταγωνισμών των πολυεθνικών φαρμακευτικών- το βάρος επωμίζονται τα νοσοκομεία, τα οποία εκτός από νοσοκομεία μιας νόσου μετατρέπονται τώρα και σε εμβολιαστικά κέντρα.

Το νοσοκομείο του Αιγίου δεν αποτελεί εξαίρεση στα προηγούμενα. Διαχρονικά λειτουργεί ως μεντεσές για τους κραδασμούς των άλλων δύο μεγάλων επίσης υποστελεχωμένων νοσοκομείων του νομού μας, -Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και Γενικό Νοσοκομείο Πατρών τροφοδοτώντας τα με προσωπικό.

Τελευταία εξέλιξη η μετακίνηση για άλλη μια φορά μιας εκ των τριών αναισθησιολόγων, που υπηρετούν στο νοσοκομείο. Οι εναπομείναντες δύο αναισθησιολόγοι, αποτελούν αριθμό απαγορευτικό για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Αυτό έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας συμπεριλαμβανομένου και του Νοσοκομείου Αιγίου που λειτουργεί με:

-συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τη σίτισης την καθαριότητας τη φύλαξη,

-με υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία και αξονικός τομογράφος με περιστασιακή λειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η λύση τους;

Μπαλώματα! Μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία αποδυναμώνοντάς τα.  Συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, και πρόσκληση για υπηρεσίες με δελτία παροχής όπως έκανε η προηγούμενη Διοίκηση.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση -εν μέσω πανδημίας-μειώνει τον προϋπολογισμό για το υπουργείο υγείας κατά 570 εκ ευρώ, κατευθύνει δις ευρώ σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και για πολεμικούς εξοπλισμούς (αγορά πχ RAFALE)που δεν κατευθύνονται προφανώς για την άμυνα της χώρας αλλά για τις πολεμικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ.
Αλλά και οι ντόπιοι εκφραστές της κυβέρνησης ,περιφέρεια και δημοτική αρχή που κόπτονται τελευταία, δεν είναι αυτές που προωθούν συμβάσεις με ιδιώτες σε διάφορους κλάδους ,που τάσσονται υπέρ της επιχειρηματικότητας;

Η υγεία δεν μπαίνει στην κλίνη του προκρούστη και υπάρχει υπαίτιος για την τραγική κατάσταση στην περιοχή μας. Είναι οι κυβερνήσεις και οι τοποτηρητές τους που ζυγίζουν τον νευραλγικό αυτόν τομέα στη ζυγαριά του κόστους, περικόπτοντας ό,τι έχει απομείνει και αφήνοντας το ΕΣΥ να ψυχορραγεί με ενέργειες όπως η τελευταία της μετακίνησης της ιατρού.

Άλλωστε, από την αρχή των μνημονιακών χρόνων και μέχρι το 2019 δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, όλες οι κυβερνήσεις μείωναν σταδιακά τον προϋπολογισμό για την υγεία, μετρώντας βήματα προς την ιδιωτικοποίηση του κλάδου και μάλιστα έκλεισαν και δύο νοσοκομεία του νομού μας.

Πλέον υπάρχει συσσωρευμένη πείρα για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα του νομού μας.

Το υγειονομικό κίνημα σε σύμπνοια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της περιοχής πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει :
      
- Καμία μετακίνηση προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που βρίσκονται σε διαδικασία κρίσεων με μόνο προαπαιτούμενο την πιστοποίηση ολοκλήρωσης  ειδίκευσης
- Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα με ένταξη του προσωπικού  στο σχεδιασμό  αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στη διαδικασία του εμβολιασμού
-Προμήθεια όλων των απαραίτητων εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.
- Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές, ώστε να επανέλθει πλήρως η τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και να μπορεί να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αλλά ΚΑΙ της υπόλοιπης νοσηρότητας. Δε θα επιτρέψουμε το δημόσιο σύστημα υγείας να λειτουργεί σε μόνιμη βάση σαν σύστημα «μιας νόσου» με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του λαού και να μετατρέπεται όλη η υπόλοιπη νοσηρότητα σε φιλέτο για την κερδοσκοπία των ιδιωτικών μεγαθηρίων της υγείας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  ΤΟΥ  ΚΚΕ"

Saitis Home Έπιπλα