ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προχωρά η ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στο Αίγιο

Ένα σπουδαίο εγχείρημα που θα δώσει ουσιαστική λύση σε μια ιδιαιτέρως «ευαίσθητη» μερίδα πολιτών της Αιγιάλειας γίνεται πράξη!

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης Αχαϊας και όλων των εμπλεκομένων φορέων προχωρά η ίδρυση και λειτουργία στο Αίγιο Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου -Λυκείου Αιγίου, δίδοντας λύση σε αρκετές οικογένειες που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στην Πάτρα και κυρίως σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα της μετάβασης με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εκπαίδευση παιδιά που χρήζουν Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

«Από την πρώτη ώρα που αναλάβαμε την ευθύνη του Δήμου καταγράψαμε τις ανάγκες στη μαθητική κοινότητα. Είναι ιδιαίτερα ευτυχής συγκυρία ότι από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και τον νέο διευθυντή κ΄. Ζέρβα έγινε αντιληπτή η αγωνία μας για τη δημιουργία ΕΝΕΕΓΥΛ στο Αίγιο. Η ίδρυση  ενός τέτοιου σχολείου θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα πάρα πολλές οικογένειες που τα παιδιά τους είναι σε στάδιο μεταξύ των τμημάτων ένταξης Γυμνασίου-Λυκείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Σε πρώτη φάση και μετά τις θετικές εισηγήσεις και από το ΚΕΣΥ Αχαϊας και από τη Δ/νση Δ/θμιας, ήδη το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλείται σήμερα Τετάρτη σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς να υποστηρίξει τη λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αιγίου. «Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Σχολικής Επιτροπής εισηγούμαι τη δέσμευση ποσού για την ανάληψη των δαπανών λειτουργικών εξόδων για το διδακτικό έτος 2021-2022 καθώς και την αναγκαιότητα σε δαπάνες που θα απαιτηθούν για τον εξοπλισμό των απαιτούμενων εργαστηρίων» αναφέρει στην εισήγησή του προς τα μέλη του Δ.Σ. ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αιγίου θα λειτουργήσει με τρεις τομείς και με τις εξής ειδικότητες:

Τομέας: Πληροφορικής
Ειδικότητες: 1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
2.Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Τομέας: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Ειδικότητες: 1. Τεχνικός Ανθοκομίας  και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
2.Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Τομέας: Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας
Ειδικότητες: 1. Αισθητικής
2. Κομμωτικής Τέχνης

 

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Saitis Home Έπιπλα