ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ: "Όχι στην καρκινογόνο καύση των σκουπιδιών στον ΣΜΑ Τέμενης - Να πληρώσει το κράτος τη μεταφορά και όχι οι δημότες"

Από την Αγωνιστική Ομάδα Αλυκής Αιγίου δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"       Το Σεπτέμβρη - Οκτώβρη του 2019 η Αγωνιστική Ομάδα Αλυκής με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις της και παρεμβάσεις της στο  Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου ζητούσε να μην   αυξηθούν  τα δημοτικά τέλη για την κάλυψη του  κόστους  μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Αιγιάλειας. Να διεκδικήσει ο Δήμος από τη κυβέρνηση  2.3 εκατ.  έκτακτη επιχορήγηση για τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Κοζάνη.
      Τελικά η Δημοτική αρχή, αλλά και οι άλλες παρατάξεις που άσκησαν εξουσία, αρνήθηκαν να διεκδικήσουν δυναμικά έκτακτη κρατική ενίσχυση.  Έτσι οι δημότες κλήθηκαν να πληρώσουν για τη μεταφορά των σκουπιδιών έκτος Αιγιαλείας, πράγμα που επεβλήθει με την αύξηση των δημοτικών τελών στις 30/10/2019
  Σήμερα, μετά από δέκα μήνες, η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε  την «οικονομική αιμορραγία» της μεταφοράς στη Κοζάνη.
        Αντί να καλέσει, έστω και καθυστερημένα, το λαό σε δυναμική διεκδίκηση από το κράτος έκτακτης επιχορήγησης, επιλέγει την επικίνδυνη καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών στο Σ.Μ.Α. της Τέμενης  
       Η καύση των σκουπιδιών, όσο και αν απομονωθούν οι πλαστικές συσκευασίες, παράγει την καρκινογόνο χημική ουσία ΔΙΟΞΙΝΗ που εκλύεται στο περιβάλλον και εισπνέεται από τους κατοίκους σε ακτίνα χιλιομέτρων.

       Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10/8/2020 θα ενημερωθεί από ιδιωτική εταιρεία καύσης απορριμμάτων και θα αποφασίσει να….. παραδώσει την υγεία των Αιγιωτών στα χέρια ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
     Η «τουριστική ανάπτυξη» της Αιγιάλειας που κατά κόρον διαφημίζουν Περιφερικές και Δημοτικές Αρχές τα τελευταία χρόνια θα τιναχθεί στον αέρα όταν γίνει γνωστό ότι «στο ΑΙΓΙΟ καίνε τα σκουπίδια» όπως γίνεται στο ΒΟΛΟ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
         Το δόγμα της Δημοτικής Αρχής  ότι «δεν είναι κακό να βοηθά ο Δήμος την ανάπτυξη»,  δηλαδή να εξυπηρετεί  ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα,  αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους δημότες και το περιβάλλον, γίνεται πλέον επικίνδυνο και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
          Συμπαρατάσσονται  με τα συμφέροντα των λίγων  σε βάρος των πολλών.
  Η θέση της Αγωνιστικής Ομάδας είναι καθαρή :
-    Όχι στη καρκινογόνο καύση των σκουπιδιών.
-    Να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από το Σ.Μ.Α. Τέμενης.
-    Να πληρώσει το κράτος για τη μεταφορά όχι οι Δημότες.
   Καλούμε σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ τους  φορείς  του Αιγίου, απλούς δημότες να πάρουν θέση, να υπογράψουν κείμενα διαμαρτυρίας.
        Να βάλουμε εμπόδια στις προσπάθειες καταστροφής  της  Αιγιάλειας.
    ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/8/2020 14.00ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
                     
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗΣ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ. ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ. ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΩNΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΑΠΑΝΑΊΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΜΕΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ. ΜΕΊΝΤΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. ΡΑΥΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ. ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΑΚΑΡΕΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ."

Saitis Home Έπιπλα