ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΙΓΙΟ: Σήμερα τα εγκαίνια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Αίγιο, παρουσία Καραμανλή

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου η τελετή εγκαινίων της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Αίγιο, η οποία λειτουργεί από τις 22 Ιουνίου με έξι διπλά δρομολόγια καθημερινά, τρία προς Αεροδρόμιο και τρία προς Αθήνα-Πειραιά.

Για την τελετή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά μόνο έχει αποσταλεί στους προσκεκλημένους πρόσκληση εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρείας "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" όπου σημειώνεται πως η ώρα προσέλευσης των πολιτικών, των φορέων και των δημοσιογράφων είναι στις 5 μ.μ. στον σταθμό του Ξυλοκάστρου, όπου θα επιβιβαστούν στο τρένο που θα τους μεταφέρει στο Αίγιο.

Η γραμμή Κιάτο-Αίγιο έχει μήκος 71 χιλιόμετρα και σε αυτή λειτουργούν 3 σταθμοί (Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο) και 6 στάσεις (Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη). Είχε κόστος 273 εκ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της εταιρείας "Μυτιληναίος" στην Ελλάδα, ενώ το έργο της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα αυτό εκτιμάται πως θα υπογραφεί μέχρι το φθινόπωρο. Το κόστος της ηλεκτροκίνησης είναι 83,08 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ). Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης είναι 30 μήνες (χωρίς δικαίωμα παράτασης) και συμπεριλαμβάνεται και περίοδος 36 μηνών συντήρησης της ηλεκτροκίνησης μετά το πέρας των κατασκευών.

Saitis Home Έπιπλα