ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας: "Γιατί πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστός Δήμος"

Μετά την έγκριση από το Δικαστήριο του καταστατικού της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Κίνησης προκήρυξε αρχαιρεσίες, για την εκλογή τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου στις 19-7-2020 και δίνει στη δημοσιότητα την ακόλουθη Διακήρυξη:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

1. Γιατί 10 χρόνια τώρα αποδείχτηκε, ότι η επιλογή της δημιουργίας των Καλλικρατικών Δήμων, ειδικά στην Ελληνική επαρχία, ήταν, είναι και θα είναι καταστροφική για τις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές που πλαισιώνουν το διοικητικό κέντρο του Δήμου. Ειδικότερα στην περίπτωσή μας, τα συσσωρευμένα  διαχρονικά  προβλήματα της πόλης του Αιγίου,  αποτελούν ένα επιπλέον βαρίδι, που τραβάει και μας, τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιαλείας στον πάτο. Πρέπει να γλυτώσουμε, όσο είναι καιρός.

2. Γιατί 10 χρόνια τώρα, κανένα πρόβλημα των περιοχών μας δεν έλυσε ο ενιαίος Δήμος Αιγιαλείας. Αντίθετα, όλα τα υπάρχοντα οξύνθηκαν και προστέθηκαν και νέα που έβλαψαν και βλάπτουν την υγεία και την οικονομία μας (διαχείριση στερεών αποβλήτων, αυξήσεις τελών κ.ά.), που αν δεν υπήρχε η συνένωση, δεν θα τα είχαμε αντιμετωπίσει.

3. Γιατί 10 χρόνια τώρα αποδείχτηκε ότι το πολιτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό της πόλης του Αιγίου, που εκ των πραγμάτων ηγείται στον ενιαίο Δήμο, είναι εγγενώς ανίκανο να διαχειριστεί μεγάλες μονάδες .

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, όπως το είχαμε προβλέψει από το 2010. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ, για να πάρουμε τις τύχες των περιοχών μας στα χέρια μας.

1. Γιατί έχουμε τις δυνάμεις να δημιουργήσουμε έναν ανεξάρτητο Δήμο, ακμάζοντα, οικείο, κοντά στην καθημερινότητα του δημότη, που ξεκινώντας από τα εμβληματικά σημεία αναφοράς των περιοχών μας ( Ύδατα Στυγός - Οδοντωτός – Φαράγγι Βουραϊκού  - Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας – Λίμνη Τσιβλού - Σπήλαιο Βουραϊκού Ηρακλέους και τόσα άλλα) και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, θα εργαστεί για να καλυτερεύσει στην πράξη και όχι στα λόγια, την ζωή των δημοτών.

2. Γιατί έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, το πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, να δώσουμε στους εαυτούς μας και στις κοινωνίες μας ποιότητα, να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα, τη μιζέρια και την παρακμή, να αγωνιστούμε σαν ζωντανός οργανισμός για το μέλλον μας.
Μας εμπνέουν οι μεγάλες μορφές των τόπων μας, ο Περεσιάδης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο οικουμενικός Γιάννης Σπυρόπουλος και τόσοι άλλοι, παλιότεροι και σύγχρονοι.

3. Γιατί επιτέλους δικαιούμαστε κάτι καλύτερο, απ’ αυτό που ζούμε με αυτό το αυτοδιοικητικό μοντέλο.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα