ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Nόμιζαν ότι θα τους υποστούμε με αντάλλαγμα την καρέκλα" - ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ: "Στενοχωρήθηκα με τις εξελίξειςς"

Σήκωσε ψηλά τους τόνους ο τέως αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο οποίος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και στον απόηχο της αποχώρησης της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" της κας Βασιλικής Ψυχράμη από το δημοτικό σχήμα.

Ο ίδιος επανέλαβε όσα έχουν γραφτεί και στην σχετική ανακοίνωση της παράταξής του, πως δηλαδή η αποχώρηση ήρθε μετά από τη μη τήρηση της προγραμματικής τους συμφωνίας με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και λόγω σοβαρών διαφορών στην πολιτική τους κουλτούρα. Επιτέθηκε όμως και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Καλαμίδα, για δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν σε τοπική εφημερίδα και ανέφεραν πως χαρακτήρισε "πολιτικά ανέντιμους" τα μέλη της παράταξης Ψυχράμη, κάτι που ο ίδιος πάντως διέψευσε.

"Ο κ. Καλογερόπουλος και οι σύμβουλοί του αποφάσιζαν μόνοι τους και προχωρούσαν μόνοι τους. Εμείς κάναμε υπομονή και πολλές προσπάθειες για το καλό του τόπου αλλά δεν πήγαινε άλλο. Ίσως έπρεπε να παραιτηθούμε και νωρίτερα. Φαίνεται πως μας ζύγισαν λάθος, πως θεωρούσαν ότι θα καθόμασταν να υποστούμε με αντάλλαγμα τον μισθό και την "καρέκλα". Δεν είμαστε όμως εμείς τέτοιοι, άλλοι είναι του μισθού" υπογράμμισε ο κ. Μαρινόπουλος, προχωρώντας σε ...αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών πριν την αποχώρηση της παράταξής του και την παραίτηση των μελών της από θέσεις ευθύνης.

"Προσωπικά προσπάθησα πολύ για να βρεθεί η χρυσή τομή, το περασμένο Σάββατο μάλιστα είχα συζήτηση με την κα Μαρία Τσουκαλά η οποία πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσουμε ξανά οι δύο πλευρές και να δούμε τι μπορούσε να γίνει γιατί ήμασταν σε τεντωμένο σχοινί. Τη Δευτέρα όμως μου ζήτησε άλλη μια μέρα χρόνο για να κλείσει κάποιο ραντεβού με τον δήμαρχο. Δεν το έκανε όμως γιατί ο δήμαρχος δεν προλάβαινε ή έλειπε, το έκανε γιατί παράλληλα έκανε διαπραγματεύσεις και με την παράταξη του κ. Γούτου" τόνισε ο κ. Μαρινόπουλος, θεωρώντας αυτή την πράξη πολιτικά μη ηθική.

Και συνέχισε: "Κάπου διάβασα πως ο κ. Καλαμίδας μας κατηγόρησε για ανέντιμη πολιτικά στάση. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ανέντιμο είναι να μην τηρείς τις υποσχέσεις σου, ανέντιμο είναι να θέλεις να φορτώσεις στους δημότες παραπάνω χρήματα από όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών προς προμηθευτές και επαγγελματίες, χρήματα που θα ληφθούν ως προκαταβολή των ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα παραπάνω χρήματα τα θέλουν για να δώσουν επιπλέον απευθείας αναθέσεις και για να φτιάξουν κομματικό στρατό, ήδη υπάρχουν στον δήμο ειδικοί σύμβουλοι με παχυλούς μισθούς την ίδια ώρα που ο δήμος δεν έχει δυο τσουβάλια τσιμέντο να κλείσει λακκούβες. Ο κ. Καλαμίδας ο ίδιος, επειδή τα γραφεία μας συστεγάζονταν, έλεγε και τον άκουγα με τα αυτιά μου, πως έχει παράπονα και πως 31 Αυγούστου θα πάρει το πορτατίφ του και θα φύγει να πάει σπίτι του. Τι άλλαξε τώρα και μας λέει ανέντιμους;".

Κλείνοντας ο κ. Μαρινόπουλος σημείωσε πως η παράταξη "Ποιοτική Αιγιάλεια" θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και των δημοτών.

 

ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ: "Δεν είπα κανέναν ανέντιμο"

 

Άμεση υπήρξε η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλαμίδα στις δηλώσεις του κ. Τάκη Μαρινόπουλου. Ο ίδιος διέψευσε πως έδωσε δηλώσεις περί "ανεντιμότητας" και έδωσε τη δική του άποψη για τις πρόσφατες εξελίξεις.

"Οι συμφωνίες κατ'αρχάς έγιναν μεταξύ των δύο αρχηγών και γι'αυτό προσωπικά δεν θέλω να σχολιάσω το θέμα του "διαζυγίου" με την παράταξη της κας Ψυχράμη. Ουδέποτε πάντως είπα πως τήρησε ανέντιμη στάση και πρόκειται περί παρεξήγησης. Είπα στον δημοσιογράφο της εφημερίδας πως το timing δεν ήταν σωστό για τέτοιο "διαζύγιο", την ώρα που υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις, οικονομικές και άλλες. Η φράση μου προφανώς παρερμηνεύτηκε. Ανέντιμη στάση σημαίνει διάφορα πράγματα κι εγώ δεν θεωρώ ανέντιμη την κα Ψυχράμη ούτε ως φυσικό πρόσωπο, ούτε ως εκπαιδευτικό, ούτε ως πολιτικό πρόσωπο. Όσον αφορά σε αυτά που είπε ο κ. Μαρινόπουλος, ο ίδιος το δηλώνει παντού πως δεν είχε κανένα προσωπικό ή άλλο πρόβλημα με την συνεργασία του με τον κ. Καλογερόπουλο και πως τον σέβεται και ακούει πάντα την άποψή του ο δήμαρχος και γι'αυτό προσπάθησε πολύ για να μην γίνει αυτή αποχώρηση. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε μία παράταξη είναι δυνατόν οι μισοί να αντιμετωπίζουν καλή συμπεριφορά και οι άλλοι μισοί όχι; Αυτά ας τα βρουν μέσα στην παράταξή τους λοιπόν".

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλαμίδας δήλωσε: "Για το "πορτατίφ" που έλεγα πως θα πάρω και θα φύγω, εγώ δεν έχω προβλήματα με τον δήμαρχο. Με τις υποχρεώσεις τις οικονομικές έχω, γιατί προσπαθώ διακαώς να βρεθεί λύση να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις έναντι των τιμολογίων που έχουν εκδοθεί και δεν έχουν πληρωθεί την τελευταία δεκαετία και που ανέρχονται σε περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα 1,2 εκ. ευρώ που θα δοθούν με τις προκαταβολές των ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών ως έκτακτη ενίσχυση λόγω κορωνοϊού, πρόκειται να δοθούν για άλλες οφειλές που δεν έχουν ακόμα βεβαιωθεί και υποχρεώσεις. Αν είναι να παραιτηθώ και να πάρω το πορτατίφ που έχω όντως φέρει από το σπίτι μου στο γραφείο μου, θα το κάνω εφόσον δεν βρω λύσεις για τα οικονομικά του Δήμου, δεν θα έχει νόημα να συνεχίζω και να με βρίζει και ο κόσμος. Δεν περίμενα πάντως ποτέ, αυτά που συζητούσαμε ως συνεργάτες με τον κ. Μαρινόπουλο με τον οποίο ο ίδιος επιβεβαιώνει πως είχαμε άριστη συνεργασία και έκανε αγώνα για να μην γίνει αυτό το "διαζύγιο", να βγαίνει και να λέει για το πορτατίφ μου. Μου δίνει την αίσθηση πως μιλούσα σε ένα παιδί που του έδωσαν ένα κουτί σπίρτα δίπλα στο βενζινάδικο".

Καταλήγοντας, ο κ. Καλαμίδας σημείωσε: "Εάν θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, θα πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και με παρρησία να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, ανεξάρτητα αν είμαστε σε συνεργαζόμενες ή όχι παρατάξεις και να προωθούμε λύσεις. Το πρόβλημα της Αιγιάλειας δεν είναι το πολιτικό διαζύγιο Καλογερόπουλου-Ψυχράμη, ούτε το δικό μου πορτατίφ. Δεν είναι αυτό πολιτικό επίπεδο, να μεταφέρουμε τις ευθύνες μας σε άλλους. Ως άνθρωποι πάντως, στενοχωρηθήκαμε που αποχώρησε η παράταξη της κας Ψυχράμη από το δημοτικό σχήμα, δεν έχουμε σε ανθρώπινο επίπεδο κανένα πρόβλημα με κανέναν. Σε πολιτικό επίπεδο, οι δύο αρχηγοί ξέρουν τις λεπτομέρειες, ας τοποθετηθούν και ας τελειώσει το ζήτημα αυτό".

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα