ΠΟΛΙΤΙΚΑ

"Διαζύγιο" Ψυχράμη από τον Καλογερόπουλο - Παραιτούνται από τις θέσεις τους όλα τα μέλη της "Ποιοτικής Αιγιάλειας"

Ο επίλογος μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης, που συζητείτο ως ενδεχόμενο πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, γράφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την παράταξη "Ποιοτική Αιγιάλεια" της κας Βασιλικής Ψυχράμη που με ανακοίνωσή της προς τα ΜΜΕ ενημερώνει πως τα μέλη της παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης του Δήμου Αιγιαλείας, κατηγορώντας τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο για μη προοδευτική και ξεπερασμένη αντίληψη διοίκησης. Η αλήθεια είναι πως τα "σύννεφα" στις σχέσεις του δημάρχου και της κας Ψυχράμη είχαν φανεί από τις πρώτες εβδομάδες και υπήρξαν αρκετές στιγμές που με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η συνεργασία συνεχιζόταν, όμως φαίνεται πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πως εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια.

Οι ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες του filodimos.gr λένε πως τις τελευταίες μέρες, τα μέλη της "Ποιοτικής Αιγιάλειας" έκαναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με την επικεφαλής της παράταξης και όλα τα ενδεχόμενα βρέθηκαν επί τάπητος. Μόνο που τελικά φαίνεται πως δεν υπήρξε τρόπος έστω για μια τελευταία συνάντηση Καλογερόπουλου-Ψυχράμη και μια προσπάθεια ακόμη θεωρήθηκε μη σκόπιμη, μιας και υπήρξαν στο παρελθόν αρκετές. Έτσι, η απλή αναλογική που ξεκίνησε ως μια ελπιδοφόρα διαδρομή συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών παρατάξεων σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας, στον Δήμο Αιγιαλείας κράτησε ως διαδρομή μόλις 9 μήνες.

Οι "μετασεισμικές" δονήσεις αυτής της αποχώρησης της "Ποιοτικής Αιγιάλειας" από τη δημοτική αρχή, σίγουρα θα είναι αισθητές και θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό σκηνικό στα δημοτικά πράγματα, πολύ νωρίτερα από ό,τι κανείς θα περίμενε βάσει της στατιστικής, που ήθελε οι όποιοι "κλυδωνισμοί" να φανούν μετά την ολοκλήρωση του μισού της θητείας. Σίγουρα το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ των επόμενων ημερών θα είναι πλούσιο και ενδιαφέρον, μιας και στην επιστολή αναφέρεται τόσο η σοβαρή διαφορά στην αντίληψη των δημοτικών πραγμάτων μεταξύ Καλογερόπουλου και Ψυχράμη, όσο και η προκαταβολή των ΚΑΠ ύψους 4,4 εκ. ευρώ με εξαετή δέσμευση που θα φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση ο δήμαρχος, ενώ όπως τονίζει η "Ποιοτική Αιγιάλεια" στην από κοινού επιστολή παραίτησης σημειώνεται πως οι οφειλές προηγουμένων χρήσεων είναι 3 εκ. ευρώ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Σύσσωμη η δημοτική παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» υπέβαλε στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας τις παραιτήσεις της από τις θέσεις ευθύνης που μέχρι σήμερα κατείχε στον Δήμο Αιγιαλείας, διαπιστώνοντας πως η διεύρυνση συνεργασιών και η αξιοποίηση της απλής αναλογικής δεν συνάδουν με την αυτοδιοικητική κουλτούρα του κ. Καλογερόπουλου.
Η κατ’ επανάληψη αυταρχική, μη προοδευτική και ξεπερασμένη αντίληψη διοίκησης που υιοθετεί ο δήμαρχος, δεν είναι ταυτόσημη με τις θέσεις των μελών της και δεν είναι αποδεκτή από την «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», αφού αποδεικνύει απαξίωση του νομικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, που επιδιώκει συναινέσεις και συνεργασίες για την επίλυση των ζητημάτων του Δήμου προς όφελος των δημοτών.
Τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», μετά από εννέα μήνες άκαρπης προσπάθειας για μεταστροφή της προσωπικής πολιτικής του Δημάρχου σε ουσιαστική πολιτική συνεργασίας και σεβασμού των συνεργατών του, αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πολιτική του κ. Καλογερόπουλου, καθώς αποδεδειγμένα διαπίστωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, λαμβάνοντας μόνος του αποφάσεις για καίρια ζητήματα, αδιαφορώντας για τις προτάσεις και θέσεις τους.
Δηλώνουν δε πως θα συνεχίσουν, διαμέσου της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», να αγωνίζονται έντιμα και με αξιοπρέπεια για την προκοπή του Δήμου, με ξεκάθαρη θέση και προτάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο."

 

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα