ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα για τον αφορισμό Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χαρδαλιά από Αμβρόσιο

Ζούμε μία πρωτοφανή στα χρονικά της ανθρωπότητας πανδημία του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει πολλαπλώς τον κόσμο και την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση και οι πολίτες στο σύνολό τους επέδειξαν πρωτοφανή υπευθυνότητα.

Η Εκκλησία της Ελλάδας επέδειξε κι αυτή μέγιστη ευθύνη ακολουθώντας κατά γράμμα τις υποδείξεις των επιστημόνων γιατί αντιλήφθηκε τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Επιπλέον, με τη δική της κοινωφελή δράση έδειξε περίσσευμα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας κατά την περίοδο του εγκλεισμού και ειδικά για τους ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες. Συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει η πατρίδα μας υπόδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ακραία διχαστικός ο αφορισμός στον οποίο προέβη ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά. Τούτη την ώρα προέχει η συνεννόηση και η συνεργασία με όλους και όχι το μίσος. Το άνοιγμα των εκκλησιών σήμερα έγινε για να ασκήσουν οι πολίτες τα λατρευτικά τους καθήκοντα σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης όπως πρεσβεύει η χριστιανική μας πίστη και όχι για αφορισμούς που αρμόδια για την επιβολή τους είναι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάθε άλλη απόφαση είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα