ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής “Αίγιο - Άγιος Νικόλαος” - ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, αναφορικά με την εναρκτήρια επίσημη επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγίιου Νικολάου.

Οι τυπικές διαδικασίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν άμεσα στο Λιμενικό Ταμείο Αιγίου, ενώ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιδότηση της γραμμής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 4.11.2019 (Αριθμός Πρωτοκόλλου Ερώτησης: 1651/2019),  σχετικά με την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο - Άγιος Νικόλαος.


Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγίου Νικολάου Φωκίδας, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Το κοινό πολιτισμικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό και ιστορικό υπόβαθρο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη στενότερη σχέση και συνεργασία των δήμων της Αιγιάλειας και της Δωρίδας.

Η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στις δύο περιοχές, θα διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων και θα κάνει γρήγορη και ασφαλή τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων μας.

Η επαναλειτουργία του πορθμειακού άξονα Αιγίου – Αγίου Νικολάου, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αιγιάλειας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Ναυτιλίας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγίου Νικολάου και β) ποιος ο χρονικός ορίζοντας της επαναλειτουργίας της.

Σύμφωνα με τον Αχαιό βουλευτή, ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα, ενώ η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συντελέσει τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της Αιγιάλειας.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα