ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανακοίνωση παράταξης "ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια" για την πρόταση 16 δημοτικών συμβούλων για την άρδευση

Από τη Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.) δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Ο τρόπος διεξαγωγής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των νομικών προσώπων του δήμου δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, βρίσκει την παράταξή μας εντελώς αντίθετη.

Στην ψηφιακή εποχή των τηλεδιασκέψεων, είναι απαράδεκτο οι αποφάσεις να παίρνονται με ένα email τύπου ΝΑΙ-ΟΧΙ.

Τα προβλήματα του Δήμου εξακολουθούν να τρέχουν και τώρα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλονται συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες βασισμένες στον διάλογο.

Καλούμε την δημοτική αρχή να εφαρμόσει άμεσα  το νέο ΦΕΚ περί τηλεδιασκέψεων έτσι ώστε οι συνεδριάσεις πλην των άλλων να είναι και νομότυπες. (ΦΕΚ 13 Μαρτίου 2020ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 850).

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α είχε προτείνει οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να μεταδίδονται με ανάρτηση στην ιστοσελίδα ζωντανά,όπως γίνονται με τους περισσότερους δήμους για να μπορούν οι δημότες να τις παρακολουθούν από το σπίτι.Όμως η δημοτική αρχή αγνόησε αυτή την πρόταση αν και το οικονομικό κόστος είναι ασήμαντο.

Προφανώς δεν την ενδιαφέρει να ενημερώνονται οι δημότες για τον διάλογο και τις αποφάσεις που παίρνονται εντός του δημοτικού συμβουλίου που τους αφορούν άμεσα.

Τώρα λόγω ειδικών συνθηκών είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση της δυνατότητας τηλεδιάσκεψης με ζωντανή μετάδοση και όχι  δια περιφοράς.

Στο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς της Δευτέρας 23 /3/2020 θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση των 16 δημοτικών συμβούλων για επαναφορά της άρδευσης στο Δήμο Αιγιάλειας και τον επανακαθορισμό των τελών άρδευσης και ύδρευσης.

Καλείται η δημοτική αρχή και οι συνεργαζόμενες με αυτήν παρατάξεις σαν ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας ιδιαίτερα αυτών των ημερών να ακυρώσουν την βιαστική και λαθεμένη απόφαση τους που θα επιφέρει τρομακτική οικονομική επιβάρυνση των αγροτών με την εκτίναξη στα ύψη των τιμολογίων άρδευσης και να ψηφίσουν την πρόταση των 16 που είναι και πρόταση του αγροτικού πληθυσμού.

Ο αγροτικός κόσμος είναι αυτή την στιγμή μετέωρος και ενώ πλησιάζει η αρδευτική περίοδος.

Ούτε ο Δήμος αναλαμβάνει να κάνει τις αναγκαίες ενέργειες όπως καθαρισμός αυλακιών κ.α αφού έχει μεταφέρει την αρμοδιότητα στην ΔΕΥΑ ούτε η ΔΕΥΑ κάνει τίποτα αφού δεν έχει αναλάβει ο εργολάβος και οι αγρότες δεν υπογράφουν συμβάσεις .

Με τα δεδομένα και της ξηρασίας οι αγρότες οδηγούνται στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους ,του μοναδικού πενιχρού εισοδήματος που το έχουν ιδιαίτερα ανάγκη τώρα με την απρόβλεπτη λαίλαπα που προκάλεσε ο φονικός ιός.

Τώρα λοιπόν η δημοτική να αναθέσει στους προέδρους την ευθύνη της άρδευσης έξω από την ΔΕΥΑ με την ανάλογη υλική στήριξη για να μην καταστραφεί η αγροτική παραγωγή.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν την γενναία και σωστή απόφαση που δεν θα έχει νικητές και ηττημένους."

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα