ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοινοποιήθηκε στο δήμο η απόφαση που φέρνει αλλαγές στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου - Πού "σκαλώνει" η ορκωμοσία του ενός νέου δημοτικού συμβούλου

Κοινοποιήθηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών που φέρνει αλλαγές στη σύνθεση του συμβουλίου. Ωστόσο η εφαρμογή της απόφασης προβλέπει μια σειρά διαδικασιών που καθυστερούν και την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πλέον θα συνεδριάσει υπό νέα σύνθεση, με αρκετά σοβαρά ζητήματα για το δήμο να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα η συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη με αρκετά σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο η κοινοποίηση της απόφασης ματαίωσε την συνεδρίαση που δεν αποκλείεται να καθυστερήσει αρκετά.

Με την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου που φέρνει στα έδρανα τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο και τον Θανάση Χρυσανθόπουλο, αφήνοντας εκτός συμβουλίου τον Βασίλη Σταθακάρο και τη Μαρία Καρρά, θα πρέπει να ορκιστούν οι νέοι σύμβουλοι και κατόπιν να ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση (την αμέσως επόμενη Κυριακή από την ορκωμοσία) προκειμένου να γίνει εκλογή αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θέση η οποία βάσει νόμου ανήκει στην παράταξη της μειοψηφίας με το μεγαλύτερο ποσοστό εδρών στο Δ.Σ. Ως γνωστόν από την παράταξη Γούτου τη θέση του αντιπροέδρου κατείχε ο Βασίλης Σταθακάρος κι ως εκ τούτου απαιτείται η αντικατάστασή του.

Ο προγραμματισμός ήταν σήμερα Δευτέρα να γίνει ορκωμοσία και την ερχόμενη Κυριακή η ειδική συνεδρίαση για την αλλαγή σύνθεσης του προεδρείου και κατόπιν εντός της εβδομάδος τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως διαπιστώθηκε κατά την κοινοποίηση της απόφασης, έχει αναγραφεί λάθος το όνομα του Θανάση Χρυσανθόπουλου (αναγράφεται ως Χρυσανθακόπουλος) κι ως εκ τούτου απαιτείται διορθωτική απόφαση, κάτι που μπορεί να πάρει και μία ή δύο εβδομάδες, με τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας να καταβάλει προσπάθειες να τρέξουν οι διαδικασίες μήπως το ζήτημα λυθεί εντός της εβδομάδος ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και κατ` επέκταση στη λειτουργία του δήμου, αφού είναι αρκετά θέματα που χρειάζονται άμεσα έκδοση απόφασης του Δ.Σ..

Αν και ουσιαστικά στην πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών το όνομα του κ. Χρυσανθόπουλου αναγράφεται σωστά και κατά νομικούς κύκλους θα έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση υπόψιν και όχι η απόφαση της τριτανακοπής Σταθακάρου που έχει το λάθος, από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να ζητηθεί διορθωτική πράξη για να μην υπάρχει κανένα τυπικό ζήτημα ή περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Έτσι, το πρωί της Δευτέρας ορκίστηκε μόνο ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος εξάλλου είναι αυτός που, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του ως άμεσα "θιγόμενου", κίνησε τις όλες διαδικασίες που οδήγησαν στις αλλαγές.

Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος ήταν υποψήφιος με την Βάσω Ψυχράμη στην Δ.Ε. Ερινεού και κατέθεσε ένσταση που έγινε δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας. Βάσει της εκδοθείσας απόφασης, την έδρα στον Ερινεό χάνει η παράταξη Γούτου κι έτσι μένει εκτός συμβουλίου ο Βασίλης Σταθακάρος, ενώ το «ντόμινο» που δημιουργείται αφού μ`αυτή την απόφαση δεν αλλάζει ο αριθμός των εδρών των παρατάξεων, δίδεται δεύτερη έδρα στην παράταξη Γούτου στην Ακράτα και χάνει την έδρα στην Ακράτα η παράταξη της Βάσως Ψυχράμη. Ως εκ τούτου μένει εκτός συμβουλίου η Μαρία Καρρά (παράταξη Ψυχράμη) και την έδρα στην Ακράτα παίρνει ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος (παράταξη Γούτου).

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα