ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«SOS» για την εγκληματικότητα εκπέμπει η Αιγιάλεια: Αύριο Τρίτη στις 10.00 το πρωί στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας η διαπαραταξιακή

Η κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στην Αιγιάλεια και «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που δρουν ανεξέλεγκτα αποτελώντας φόβο και τρόμο για τους πολίτες, αναλύθηκαν στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της περ.εβδομάδος όπου το θέμα που αφορούσε τη «Λήψη μέτρων λόγω αύξησης παραβατικότητας, σε περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας» ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη και απασχόλησε αρκετή ώρα το σώμα.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα ήταν να υπάρξει δημοσιοποίηση του θέματος και άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση και ανάληψη δράσεων ώστε να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς πως η κατάσταση στην Αιγιάλεια (ιδίως στην περιοχές όπου διαβιούν ομάδες μειονοτικών) έχει ξεπεράσει τα όρια. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή που μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ντίνο θα επιδώσει τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης και το αίτημα του δήμου για διασφάλιση της προστασίας των πολιτών του σε Αστυνομία, Εισαγγελία, Πολιτεία και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα. Ήδη μάλιστα αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί η αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου θα επισκεφθεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαϊας, ενώ έπονται αντίστοιχες ενέργειες.

Άλλωστε το θέμα είναι φλέγον και απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, λόγω των πολλαπλών κλοπών – διαρρήξεων που καταγράφονται καθημερινά σχεδόν σε σπίτια, επιχειρήσεις και βέβαια δημοτικούς και δημόσιους χώρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρθηκε από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο είναι οι κλοπές στα σχολεία, αφού πέραν της τεράστιας οικονομικής ζημίας δημιουργείται μείζον ζήτημα προστασίας των μαθητών όταν καθημερινά καταστρέφονται τα αλεξικέραυνα των σχολικών κτιρίων ή τα κάγκελα κλπ.


Μόλις 4 Αστυνομικοί μετατίθενται σε ολόκληρη την Αχαΐα

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του συμβουλίου μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τις μετακινήσεις Αστυνομικών σε υπηρεσίες ανά την Ελληνική Επικράτεια και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από σχετική απόφαση, στην Αχαΐα μετατίθενται μόλις 4 Αστυνομικοί… Πρόκειται για τρεις Αστυφύλακες και έναν Αξιωματικό.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αίσθηση, δεδομένου πως για ακόμα μια φορά  το υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενισχύεται με μικρό αριθμό ενστόλων, την ώρα που το αίτημα για αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα, τόσο των συνδικαλιστικών οργανώσεων όσο και των επικεφαλής της Ερμού για την ευρύτερη περιοχή, πολλώ δε μάλλον για την Αιγιάλεια… αφού όπως τονίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής με επιπλέον προσωπικό και πως η δημοτική αρχή οφείλει να προωθήσει κάποιες λύσεις και να ασκήσει πιέσεις για την δρομολόγησή τους.

 
Ανάληψη δράσης από το δημοτικό συμβούλιο

Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Αιγιαλείας το άκουσμα διάφορων περιστατικών με «πρωταγωνιστές» μειονοτικούς όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι στους καταυλισμούς η αποκομιδή γίνεται συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. πως η απάντηση της δικαιοσύνης ήταν πως… δε λειτουργεί προληπτικά και ότι υποχρέωση των λειτουργών της δικαιοσύνης είναι να δικάζουν. ΄΄Ζούμε σε εποχές έντονης ανασφάλειας εδώ και χρόνια. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση δεν είναι τι θα γίνει και αν απαιτείται κοινωνική ένταξη, αλλά τι κάνουμε τώρα΄΄, είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως υπάρχουν κοινότητες και οικισμοί όπως το Πανόραμα, που αναγκάζονται να πληρώνουν σεκιούριτι για την προστασία τους, δηλαδή αναθέτουν σε ιδιώτες κάτι που είναι δουλειά του κράτους, παρότι ο πολίτης πληρώνει φόρους για την προστασία του.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν και καταγράφηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις τόσο όσον αφορά το από πού πηγάζει η παραβατική συμπεριφορά των μειονοτικών ωστόσο αυτό που κατέστη σαφές είναι πως το θέμα είναι πώς θα μπορέσει σήμερα να κατασταλεί το πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, αφού οι όποιες προσπάθειες ένταξης αφορούν μακροπρόθεσμες λύσεις με αμφίβολο αποτέλεσμα όπως έχει φανεί άλλωστε στη πράξη…

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ