ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια: Περί της συνάντησης αρχηγών παρατάξεων με τον δήμαρχο

Από την παράταξη "ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια" δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Η πρόσκληση του δημάρχου για ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων έγινε αποδεκτή από την Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α),

Ο δήμαρχος κ.Καλογερόπουλος με τις κινήσεις επικοινωνιακού περισσότερο χαρακτήρα παρά ουσίας, εμφανίζεται ότι είναι υπέρ των συναινετικών διαδικασιών και της συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις .Όμως αν και ισχυροποιήθηκε απο τον αντισυνταγματικό και πρωτοφανή νόμο της τωρινής κυβέρνησης που μετέφερε σημαντικές αρμοδιότητες στα νομικά πρόσωπα και τις άλλες επιτροπές στις οποίες ο δήμαρχος θα έχει την πλειοψηφία αναντίστοιχα με το εκλογικό του ποσοστό ,φρόντισε ενάντια και στο νόμο,μαζί με τις δύο παρατάξεις τις μειοψηφίας που συμπορεύεται να αποκλείσει τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας από την εκπροσώπηση στα νομικά πρόσωπα και τις άλλες επιτροπές του δήμου.

Αν ο Δήμαρχος θέλει πραγματικά  συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις,θα πρέπει  να επαναλάβει τις εκλογές στα νομικά πρόσωπα ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων εκεί και όχι μόνο αυτών που συμπράττουν. Κίνηση που είναι πολιτικής ουσίας και όχι επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Παρά τις επιφυλάξεις όσον αφορά την σκοπιμότητα της πρόσκλησης, η παράταξη συμμετείχε με τον επικεφαλής της Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο αποδεικνύοντας ότι δεν αποφεύγει την ενημέρωση και τον διάλογο ακόμα και αν πίσω από  αυτές τις συναντήσεις κρύβονται επικοινωνιακοί λόγοι.

Στην συνάντηση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα του δήμου όπως της διαχείρισης των απορριμμάτων,την στελέχωση του νοσοκομείου του Αιγίου,ενίσχυση της ΔΟΥ,διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων,,συνέχιση της λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος Αιγίου (πρώην ΤΕΙ), διαχείριση των υδάτων του ποταμού Σελινούντα και την επίσπευση των διαδικασιών και για το έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών.Τα ζητήματα αυτά θα τα έθετε στη συνάντηση με τους βουλευτές του νομού που τελικά ματαιώθηκε λόγω άλλων προτεραιοτήτων των βουλευτών,στην οποία ζητούσε να είναι και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της κίνησης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α διαφώνησε με την ανάθεση πρωταρχικού ρόλου στους βουλευτές για τα τοπικά προβλήματα ,αφού τοπική εξουσία είναι το δημοτικό συμβούλιο και οι τοπικές κοινότητες. Οι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν στα λόγια υποστήριζαν τοπικά και φιλολαϊκά αιτήματα ,όμως παράλληλα στήριζαν την πολιτική των κομμάτων που επέβαλλε δραματική μείωση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης .Δήλωσε αποχή απο την συνάντηση και πρότεινε να ζητήσει η δημοτική αρχή από τους βουλευτές με υπόμνημα να στηρίξουν τα αιτήματα του δήμου μαζί με την απαίτηση για έκτακτη επιχορήγηση του δήμου για να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων . Όμως εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξουν αποτελέσματα γιατί αυτά προϋποθέτουν σύγκρουση με την πολιτική των κομμάτων τους που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν.

Τέλος άσκησε κριτική για την διαχειριστική πολιτική της δημοτικής αρχής που δεν προωθεί κανένα ζήτημα, ούτε βέβαια το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για το οποίο υποτίθεται ότι είχε λύση. Αντίθετα φόρτωσε με νέα οικονομικά βάρη τους δημότες όπως φάνηκε με τις αυξήσεις τελών και τιμολογίων ύδρευσης-άρδευσης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α θα συνεχίσει την γόνιμη κριτική και θα έχει σαν μόνιμο προσανατολισμό την ενημέρωση και την κινητοποίηση των δημοτών για αλλαγή αυτής της κατάστασης που αποτελεί συνέχιση του τρόπου άσκησης της τοπικής εξουσίας δεκαετίες τώρα και οδήγησε σε αδιέξοδα."

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα