ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με «ατζέντα» την ωριμότητα για την αρχή των εργασιών στην Παναγία Τρυπητή η συνάντηση Μητροπολίτη Ιερώνυμου – Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου

Με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του δήμου Αιγιαλείας κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγιάλειας.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η εξέταση της ωριμότητας ώστε να προχωρήσει η έναρξη εργασιών στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής αλλά και μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση για τις ενέργειες και τα έργα που απαιτούνται για την ανάδειξη των εξαιρετικών Μνημείων του δήμου μας.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων υπερτόνισε πως από πλευράς Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής –που ως γνωστόν έγινε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Ήδη προχώρησαν και οι τελευταίες διαδικασίες και πλέον η άδεια για την έναρξη των εργασιών στο Ι.Π. Παναγίας Τρυπητής, είναι στη διάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Δεδομένων αυτών τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην ολοκλήρωση των τελευταίων διαδικασιών για την χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα – Ιταλία».

Μεταξύ του κ.κ. Ιερώνυμου και του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στον κοινό στόχο για άμεση έναρξη των εργασιών στην «Παναγία Τρυπητή» και γενικότερα της αναγκαιότητας καθημερινού δίαυλου επικοινωνίας για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγιάλειας.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα