ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη Γούτου ο σύμβουλος Κοινότητας Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Γούτου με την οποία εξελέγη σύμβουλος Κοινότητας Αιγίου, γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Ντίνο, ο γνωστός έμπορος Σωκράτης Μαυρίδης, καταγγέλλοντας μικροπολιτικές τακτικές από πλευράς του κ. Γούτου με αφορμή την απόφαση για πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου κατά την εορταστική περίοδο και τις απογευματινές ώρες.

Ήδη ο κ. Γούτος και η ομάδα του έχουν αποφασίσει τη διαγραφή του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργου Γκιώνη, διότι εισηγήθηκε στο Συμβούλιό του την πεζοδρόμηση χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει έγκριση από την παράταξη και αφήνοντας υπόνοιες πως ο κ. Γκιώνης προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο. Αν τελικά προχωρήσει η διαγραφή και δημοσιοποιηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ο κ. Γκιώνης πιθανότατα θα χάσει τη θέση του προέδρου και θα παραμείνει ανεξάρτητος σύμβουλος στην Κοινότητα. Πάντως, τόσο η διαγραφή Γκιώνη όσο και η ανεξαρτητοποίηση Μαυρίδη πριν προλάβει να τον διαγράψει η παράταξη, συζητούνται έντονα τις τελευταίες μέρες σε πολιτικά "πηγαδάκια", με ποικίλες αντιδράσεις καθώς άλλοι υπερασπίζονται την αντίδραση του κ. Γούτου και της ομάδας του και άλλοι θεωρούν υπερβολική την όλη ιστορία, που "αποπέμπει" ουσιαστικά δύο σημαντικά στελέχη της έδρας του Δήμου, με κοινωνική παρουσία και σταυροδοσίες διόλου ευκαταφρόνητες, για μια ολιγόωρη πεζοδρόμηση του κέντρου του Αιγίου που ουσιαστικά αγκαλιάστηκε θετικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αιγιαλέων.

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο κ. Μαυρίδης γνωστοποίησε το πρωί της Δευτέρας μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ. Η επιστολή Μαυρίδη αναφέρει τα εξής:

"Προς: Δήμαρχο Αιγιαλείας
Κοιν.: Πρόεδρο Δ.Σ. Αιγιαλείας

Αίγιο
09-12-2019


Αξιότιμε κ΄. Δήμαρχε,
τα πρόσφατα και κατακριτέα από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας γεγονότα, που ακολούθησαν της απόφασης του συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου για την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Κλ.Οικονόμου τις απογευματινές ώρες κατά την εορταστική περίοδο, ανέδειξαν συμπεριφορές και μικροπολιτικές τακτικές από πλευράς του επικεφαλής του συνδυασμού στον οποία συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές, που με βρίσκουν σθεναρά αντίθετο.

Με γνώμονα το καλό του τόπου και μόνο(!) υπερψήφισα την πρόταση για την πεζοδρόμηση πιστεύοντας ότι αυτό θα είναι το ωφέλιμο για το δήμο μας, όπως άλλωστε  είναι σύμφωνο θεσμικά το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κι αφού είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες. Αφορισμοί , διαγραφές και αναιτιολόγητες δημόσιες διαπομπεύσεις καταστρατηγούν την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της βούλησης των αιρετών.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας σας υποβάλω την δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το συνδυασμό που κατήλθε με επικεφαλής τον κ΄.Γούτο στις δημοτικές εκλογές. Παράκληση της δημοσιοποίησης μέσω του δημοτικού συμβουλίου, της συνειδητής απόφασής μου, ως ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού απέναντι σε ίντριγκες και μικροεγωισμούς -στους οποίους δεν θέλω να συμμετέχω- που τελικώς σαν στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από αυτό που πραγματικά καλούμεθα να υπηρετήσουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των συμπολιτών μας.


Μετά τιμής
Σωκράτης Μιχ.Μαυρίδης"

 

Photo: Δημήτρης Περδίκης

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα