ΠΟΛΙΤΙΚΑ

"Αγωνιστική Ομάδα" για την Αλυκή: "Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών μέσω ΣΔΙΤ"

Από την «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ   ΣΥΛΛ0ΓΟΥ  ΑΛΥΚΗΣ  ΑΙΓΙΟΥ δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στη συνεδρίαση του τις  30 Οκτωβρίου  2019 κατά πλειοψηφία αποφάσισε την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20 ο/ο με την αιτιολογία της μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Αιγιαλείας.
         Το σκηνικό είχε τεθεί μήνες πριν με το μεθοδευμένο αδιέξοδο που είχε οδηγηθεί η κατάσταση ώστε οι Αιγιαλεύς, προκειμένου να φύγουν τα σκουπίδια, να αποδεχτούν το μέτρο της αύξησης των δημοτικών τελών  σαν σωτήριο.
        Η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Αιγιαλείας θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με τους δημότες να καλούνται κάθε χρόνο να πληρώνουν το υπέρογκο  κόστος μέχρι να  φέρουν  μέσω  ΣΔΙΤ  τον ιδιώτη  «επενδυτή» ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο ιδιώτης «επενδυτής»  θα  βρει  έτοιμους πελάτες-δημότες υποχρεωμένους να πληρώνουν τα αυξημένα δημοτικά τέλη  προκειμένου η «επένδυση» να είναι βιώσιμη.
      Αυτός είναι ο λόγος που το Υπουργείο αρνήθηκε να πληρώσει τα 2,3 εκατ. έκτακτη επιχορήγηση για την μεταφορά των σκουπιδιών.
    Τόσο η δημοτική αρχή όσο και η μείζονα αντιπολίτευση , παρά την διαφωνία τους για την αύξηση των δημοτικών τελών για ψηφοθηρικούς λόγους ,  συναίνεσαν στην άρνηση του υπουργείου να πληρώσει την έκτακτη επιχορήγηση.
    Επίσης  συμφώνησαν  στην παράδοση της ολοκληρωμένες διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στο μεγάλο ιδιωτικό  κεφάλαιο γεγονός που θα φέρει νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών.
 
H θέση της «Αγωνιστικής Ομάδας» είναι καθαρή, σταθερή και διαχρονική :

- Είμαστε αντίθετοι στην αύξηση των δημοτικών τελών.  Η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Αιγιαλείας να πληρωθεί από το κράτος με τη δυναμική διεκδίκηση από τη κυβέρνηση των 2.3 εκατ.  έκτακτης επιχορήγησης.

- Καμία ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δημιουργία ενιαίου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ολοκληρωμένης διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων με προτεραιότητα την  ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή. Αποκλείουμε την εμπορευματοποίηση που το κόστος θα  πληρώνουν οι δημότες

- Να αυξηθεί  το κονδύλι από την ΠΑΓΙΑ του 2020 του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιγίου για τον καθαρισμό του αιγιαλού της Αλυκής  από ξενόφερτα  και ντόπια υλικά  το τρίμηνο της καλοκαιρινής περιόδου 2020.

 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ  ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ  
   
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.  ΓΚΟΤΣΗΣ ΠΑΝΟΣ.  ΚΑΥΚΙOΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ.  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΑΚΑΡΕΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ"

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ