ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια: "Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο κατά των ιδιωτικοποιήσεων"

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α  στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων στον δήμο και την απεργιακή τους κινητοποίηση την Πέμπτη(24/10) που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλεί την δημοτική αρχή να δρομολογήσει ψήφισμα συμπαράστασης και ενεργειών για απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο το οποίο εκτός των οδυνηρών επιπτώσεων στις συλλογικές συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση ,εκχωρεί ζωτικής σημασίας υπηρεσίες των δήμων στους ιδιώτες .

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα  κάνει νόμο όλα τα αιτήματα των επιχειρηματιών και θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Αν ψηφιστεί το άρθρο  179  θα εκτιναχθούν στα ύψη τα δημοτικά τέλη και θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με τους δημότες που θίγονται άμεσα  μπορούν με την δυναμική τους αντίδραση να ματαιώσουν τα σχέδια για παράδοση όλων των υπηρεσιών στην ιδιωτική πρωτοβουλία που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στο πενιχρό εισόδημά τους.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα