ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στις 13 Νοεμβρίου συζητείται η τριτανακοπή Σταθακάρου για την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας

Στις 13 Νοεμβρίου ορίστηκε η συζήτηση ανακοπής κατά της απόφασης που αλλάζει τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και στην ουσία θα κρίνει εάν τελικά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα καθίσουν ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (Δ.Ε.Ερινεού) και ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος (Δ.Ε.Ακράτας) ή εάν θα παραμείνουν στις θέσεις τους Βασίλης Σταθακάρος και Μαρία Καρρά αντίστοιχα, δεδομένου ότι η ένσταση Δημητρακόπουλου δημιούργησε ως γνωστόν «ντόμινο» εξελίξεων.

Όπως έχει γράψει ο «Ημερήσιος Αχαΐας» που παρακολουθεί πάντα προσεκτικά τις εξελίξεις στο θέμα, στην εκπνοή της προθεσμίας από πλευράς του Βασίλη Σταθακάρου κατατέθηκε τριτανακοπή κατά της απόφασης που δικαίωνε τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πάτρας να δικαιώνει τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, ως θιγόμενος από το «ντόμινο» ο Βασίλης Σταθακάρος προσέβαλλε νομικά την απόφαση καταθέτοντας ανακοπή,

Ο ελιγμός από πλευράς των νομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση ήταν προφανής, με την Μαρία Καρρά να καταθέτει αντένσταση ως θιγόμενη από την υπόθεση πρωτόδικα και τον Βασίλη Σταθακάρο να μην συμμετάσχει ως διάδικος αρχικά.

Με προφανή σκοπό πέραν των τυπικών λόγων να προβληθούν και ουσιαστικοί λόγοι επί του αριθμού των άκυρων αφού έγινε δεκτή η αίτησή του και προχώρησε σε επανακαταμέτρηση ζητώντας να προσκυρωθούν ως έγκυρα, άκυρα ψηφοδέλτια, που ενδεχομένως να αλλάξουν το εκλογικό μέτρο, με ότι αυτό μπορεί να σημάνει…

Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος ήταν υποψήφιος με την Βάσω Ψυχράμη στην Δ.Ε. Ερινεού και κατέθεσε ένσταση που έγινε εν μέρει δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας. Βάσει της εκδοθείσας απόφασης, την έδρα στον Ερινεό χάνει η παράταξη Γούτου κι έτσι μένει εκτός συμβουλίου ο Βασίλης Σταθακάρος, ενώ το «ντόμινο» που δημιουργείται αφού μ`αυτή την απόφαση δεν αλλάζει ο αριθμός των εδρών των παρατάξεων, δίδεται δεύτερη έδρα στην παράταξη Γούτου στην Ακράτα και χάνει την έδρα στην Ακράτα η παράταξη της Βάσως Ψυχράμη. Ως εκ τούτου μένει εκτός συμβουλίου η Μαρία Καρρά (παράταξη Ψυχράμη) και εκλέγεται ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος (παράταξη Γούτου).

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα