ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανακοπή κατά της απόφασης για την αλλαγή της σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας

Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας θα κριθεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες, κάτι σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο δεδομένης της κρισιμότητας του αριθμού των εδρών, την απλή αναλογική, αλλά και την πόλωση που υπήρξε στις εκλογές.

Ο «Ημερήσιος Αχαΐας», που παρακολουθεί με σοβαρότητα το θέμα διασταυρώνοντας πάντα τις εξελίξεις και τα πραγματικά γεγονότα ώστε να μη δημιουργείται θολή εικόνα, αποτυπώνει την διάσταση των επόμενων ημερών.

Σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, εκπνέει η προθεσμία για το δικαίωμα της κατάθεσης τριτανακοπής από πλευράς του Βασίλη Σταθακάρου που θίγεται από την απόφαση της ένστασης του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου.

Ο ελιγμός από πλευράς των νομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση ήταν προφανής, με την Μαρία Καρρά να καταθέτει αντένσταση ως θιγόμενη από την υπόθεση πρωτόδικα και τον Βασίλη Σταθακάρο να μην συμμετάσχει ως διάδικος αρχικά. Έτσι με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πάτρας να δικαιώνει τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, ως θιγόμενος από το «ντόμινο» ο Βασίλης Σταθακάρος μπορεί νομίμως να προσβάλει νομικά την απόφαση καταθέτοντας ανακοπή, κάτι που θα γίνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα Δευτέρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια σοβαρή εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κύκλο για την εξέλιξη της υπόθεσης τόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή όσο και στο μέλλον, είναι η άδεια που έλαβε ο Σταθακάρος από το δικαστήριο για επανέλεγχο των ψηφοδελτίων και σ`αυτή τη φάση έκανε χρήση επανελέγχου των άκυρων της παράταξή του. Με προφανή σκοπό πέραν των τυπικών λόγων να προβληθούν και ουσιαστικοί λόγοι επί του αριθμού των άκυρων της παράταξής του, όλο αυτό το γαϊτανάκι άνοιξε συζητήσεις όλο το τριήμερο στα «στέκια» των δημοτικών, για το ποίο μπορεί είναι το αποτέλεσμα…

Κατά βάση με την ανακοπή θα κριθεί αν θα χάσουν την έδρα Σταθακάρος –Καρρά και θα μπουν στο δημοτικό συμβούλιο Δημητρακόπουλος και Χρυσανθόπουλος.
Με την όποια εξέλιξη της ανακοπής -που σύμφωνα με νομικούς κύκλους αναμένεται να συζητηθεί άμεσα (κι εκτιμάται ότι σε διάστημα 10-15 ημερών θα έχουμε και απόφαση) και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η όλη διαδικασία να ξεπεράσει τις 60 ημέρες. Ωστόσο και μετά απ`αυτή την απόφαση, δεν κλείνει ο δικαστικός κύκλος της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η ανακοπή Σταθακάρου απορριφθεί, έχει το δικαίωμα η Μαρία Καρρά να προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ εάν γίνει δεκτή η ανακοπή –απόφαση που κοινοποιείται και στους αρχηγούς όλων των παρατάξεων- πιθανότατα ανοίξει νέος κύκλος ελέγχου στο μέλλον των ψηφοδελτίων…

Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος ήταν υποψήφιος με την Βάσω Ψυχράμη στην Δ.Ε. Ερινεού και κατέθεσε ένσταση που έγινε εν μέρει δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας. Βάσει της εκδοθείσας απόφασης, την έδρα στον Ερινεό χάνει η παράταξη Γούτου κι έτσι μένει εκτός συμβουλίου ο Βασίλης Σταθακάρος, ενώ το «ντόμινο» που δημιουργείται αφού μ`αυτή την απόφαση δεν αλλάζει ο αριθμός των εδρών των παρατάξεων, δίδεται δεύτερη έδρα στην παράταξη Γούτου στην Ακράτα και χάνει την έδρα στην Ακράτα η παράταξη της Βάσως Ψυχράμη. Ως εκ τούτου μένει εκτός συμβουλίου η Μαρία Καρά (παράταξη Ψυχράμη) και εκλέγεται ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος (παράταξη Γούτου).

 

"Ημερήσιος Αχαΐας"

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ