ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ν.Φαρμάκης: "Εχθρός μας ο χρόνος..." - Σύσκεψη με τους δημάρχους της Αχαΐας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και δράσεων που έχουν ενταχθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τους Δημάρχους της Αχαΐας, σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πάτρα.

Ήταν η τρίτη και τελευταία διαδοχική συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας (προηγήθηκαν αντίστοιχες συσκέψεις με τους Δημάρχους της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας), κατά την οποία εκ νέου ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας και τη διάθεση της Περιφέρειας να συμβάλλει ενεργά, ώστε να παραδοθούν ποιοτικά έργα στην τοπική κοινωνία και μάλιστα στον προβλεπόμενο χρόνο, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αξιοπιστίας παντού.

«Κρινόμαστε όλοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις» ανέφερε ο Περιφερειάρχης προς τους Δημάρχους και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα σε τρεις κατευθύνσεις: Η μία είναι η ολοκλήρωση των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί. Η δεύτερη αφορά τις μεταξύ μας συναντήσεις που θα ακολουθήσουν ώστε να προχωρήσουμε σε εντάξεις νέων έργων για το τρέχον πρόγραμμα, ενώ αμέσως μετά θα πρέπει να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος 2021-2027. Εχθρός μας είναι ο χρόνος…»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος θέλησε να περάσει μήνυμα ανοιχτής και διαρκούς συνεργασίας με όλους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία είναι αυτοσκοπός. Δεν ξεχωρίζουμε Δήμους. Δεν ξεχωρίζουμε πολίτες.  Συνέργια σ’ όλες τις δράσεις» με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας υλοποιούν 51 έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 81.250.749 ευρώ, ποσοστό 17,9% επί του προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων. Τα έργα αυτά έχουν δημιουργήσει νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις) ύψους 25.771.845,58 ευρώ, ποσοστό 12,5% επί του συνολικού ποσού των συμβάσεων του προγράμματος. Οι πληρωμές των έργων ανέρχονται σε 19.834.943,11ευρώ ποσοστό 18,1% επί του συνόλου των καταχωρημένων δαπανών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ