ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευχαριστήριο "Αγωνιστικής Ομάδας" για την Αλυκή

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ   ΣΥΛΛ0ΓΟΥ  ΑΛΥΚΗΣ  ΑΙΓΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

 Είμαστε η Αγωνιστική Ομάδα του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΛΥΚΗΣ που συγκροτήθηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν τελευταία για τα σκουπίδια αλλά και παλαιότερες κινητοποιήσεις διεκδικώντας να λυθούν προβλήματα που χρονίζουν στην περιοχή της ΑΛΥΚΗΣ.   
      Συμμετείχαμε στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στο Σύλλογο καταθέτοντας την Αγωνιστική μας πρόταση για την ΑΛΥΚΗ που ονειρευόμαστε, διεκδικώντας την ψήφο των Αιγιωτών που είναι μέλη του Συλλόγου
      Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας  που ξεπερνώντας  δυσκολίες  συμπαρατάχτηκαν μαζί  μας και μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε μπροστάρηδες αγωνιζόμενοι για την αναβάθμιση της ΑΛΥΚΗΣ.
       Η Αγωνιστική  Ομάδα μας κατέθεσε τις προτάσεις της στις εκλογές του Συλλόγου της ΑΛΥΚΗΣ και απέσπασε ένα σημαντικό αριθμό ψήφων για πρωτοεμφανιζόμενη  κίνηση, παρά τα εμπόδια που έβαζε και το αναχρονιστικό καταστατικό με το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο μη αποδεχόμενο εγγραφές νέων μελών.
    Σήμερα συνεχίζει τον αγώνα της διεκδίκησης από τις αρμόδιες, Δημοτικές, Περιφερικές και Κυβερνητικές Αρχές την λύση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της   ΑΛΥΚΗΣ, σαν αγαπημένη παράλια καλοκαίρι-χειμώνα για τους Αιγιώτες και σαν υδροβιότοπο σπάνιων πτηνών. Οι προτάσεις μας είναι :

      1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ   Για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αλυκή και σ΄όλη την Αιγιάλεια ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις , οι δημοτικές αρχές και η περιφέρεια που μεθοδευμένα με τις επιλογές τους έφτασαν τη κατάσταση σε αδιέξοδο.
     Σήμερα πλέον επικαλούνται υποκριτικά την υγεία του λαού, το περιβάλλον και την τουριστική κίνηση και  μπαλώνουν, το τεράστιο πρόβλημα με μεταφορά των σκουπιδιών από ιδιώτη. Επιλογή πανάκριβη για το λαό που θα την πληρώσει με την αύξηση των δημοτικών τελών.      
      Αύριο μπροστά στο νέο αδιέξοδο και με τα ίδια επιχειρήματα, θα παραδώσουν την ολοκληρωμένη Διαχείριση  και Διάθεση των Απορριμμάτων στα μεγάλα αφεντικά, στέλνοντας το λογαριασμό στους δημότες του Αιγίου.  
       Το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων δεν είναι τεχνοκρατικό, είναι βαθύτατα πολιτικό  ζήτημα. Η τεχνολογία σήμερα, είναι επαρκής ώστε η Διαχείριση των Απορριμμάτων να είναι συμβατή με την υγεία του λαού και το περιβάλλον, εφόσον υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση, και οι απαραίτητοι δημόσιοι πόροι ώστε να οργανωθεί η μείωση του όγκου με ανακύκλωση, η διάθεση των υπολειμμάτων κ.λ.π.
       Υπάρχουν μέθοδοι ασφαλούς επεξεργασίας και η τεχνική δυνατότητα να βρεθούν κατάλληλες θέσεις και περιοχές. Όλα αυτά όμως, δεν συμβαδίζουν με την ανάγκη για παραπέρα κερδοφορία των μικρών και μεγάλων εργολάβων, γι΄αυτό και τα σκουπίδια γίνονται κέρδος πάνω στις πλάτες της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος.     
                                        Απαιτούμε – Διεκδικούμε:
- Ούτε ένα ευρώ από τους δημότες για τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Αιγιάλειας!
- Λέμε όχι στις απαράδεκτες «λύσεις» ΑΙΓΕΙΡΑΣ και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ που θα μολύνουν όλη την θάλασσα της Αιγιάλειας.
- Καμία ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων που το κόστος θα πληρώνουν οι δημότες με την επί πλέον επιβολή του «τέλους ταφής απορριμμάτων» όπως είναι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Ο πληθυσμός της Αλυκής συνεχώς αυξάνεται χειμώνα-καλοκαίρι. Να διαθέσει ο Δήμος μεγαλύτερο κονδύλι  και μόνιμο εργατικό προσωπικό για τον καθαρισμό της παραλίας της Αλυκής από ξενόφερτα και ντόπια υλικά (πλαστικά, καλάμια κ.λ.π.). Δεν μπορεί  να βασίζεται η καθαριότητα της περιοχής στις εθελοντικές δράσεις φορέων του Αιγίου και στην κοινωνική  εργασία, όταν οι δημότες πληρώνουν αυξημένα δημοτικά τέλη για την καθαριότητα.      
    
        2. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ. Η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στον παραλιακό δρόμο της Αλυκής είναι αφόρητη ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Δημοτικός φωτισμός σταματά στο Ναυτικό Όμιλο με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνος για τους περιπατητές τις νυχτερινές ώρες.
                                            Απαιτούμε – Διεκδικούμε
   - Άμεση λύση με το άνοιγμα κάθετων δρόμων , μονοδρόμηση  του παραλιακού δρόμου και έξοδος των οχημάτων από τους μονοδρομημένους κάθετους δρόμους (Πάροδος Παυσανίου και Αλυκόβρυσης)  με απλή ασφαλτόστρωση χωρίς απαραίτητα διεύρυνση.  Κατασκευή πλατιών πεζοδρομίων για τους περιπατητές και ενοικίαση Δημοτικών Πάρκινγκ για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
   - Η οριστική λύση του προβλήματος θα ήταν, με δημοσίους πόρους , να γίνει πεζόδρομος, όλος o παραλιακός δρόμος από τη Γαλάζια Σημαία μέχρι τη στροφή στη λίμνη. Τα οχήματα να εισέρχονται  στην  Αλυκή από την μονοδρομημένη Πάροδο Παυσανίου  και να  εξέρχονται από τον αντίθετα  μονοδρομημένο δρόμο της Αλυκόβρυση . Ενοικίαση  Δημοτικού Πάρκινγκ κ.λ.π.
   - Επέκταση του Δημοτικού φωτισμού σε όλο το παραλιακό δρόμο.        
   
       3. ΠΩΛΗΣΗ ΑΛΥΚΗΣ. Το ζήτημα του ξεπουλήματος της Αλυκής από το ΤΑ’Ι’ΠΕΔ είναι  ανοικτό  παρότι  η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤΟΥΡΑ. Οι «επενδυτές» θα υψώσουν φράκτες, κάγκελα, θα βάλουν εισιτήριο.
                                  Απαιτούμε – Διεκδικούμε.
  - Να αφαιρεθεί από τη λίστα των προς πώληση οικοπέδων του ΤΑ’Ι’ΠΕΔ η περιοχή της ΑΛΥΚΗΣ
  - Να αξιοποιηθεί η λίμνη της ΑΛΥΚΗΣ από τη Δημοτική Αρχή και τη Δασική Υπηρεσία και με Δημοσίους πόρους  να γίνει προσβάσιμη περιμετρικά ώστε να διατεθεί για περιβαλλοντική εκπαίδευση στις επόμενες γενιές.
    
       4. ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ. Ο χώρος του πρώην Σταθμού του ΟΣΕ μαζί με τις παλιές αποθήκες της Ένωσης είναι ένα  τεράστιο παραλιακό οικόπεδο που είναι στο στόχαστρο «επενδυτών» για επιχειρηματική δραστηριότητα.      
                                          Απαιτούμε – Διεκδικούμε
- Να γίνει το σύνολο του χώρου με δημοσίους πόρους , ένα τεράστιο γραμμικό παραλιακό ΠΑΡΚΟ αναψυχής χωρίς γκρεμισμένες μάνδρες και ερείπια, με παιδικές χαρές, αθλητικές και άλλες  εγκαταστάσεις.
     
       5. ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Η θάλασσα της Αλυκής σήμερα είναι καθαρή. Όμως ο υπάρχων αγωγός αποχέτευσης τερματίζει μετά την εκκλησία. Αύριο και με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού και των επισκεπτών της περιοχής, αν δεν επεκταθεί ο αγωγός μέχρι το τέρμα Αλυκής, η θάλασσα θα μολυνθεί από τα υπόγεια νερά που περνούν κάτω από κατοικημένες περιοχές και πέφτουν στη θάλασσα.                    
                                          Απαιτούμε – Διεκδικούμε
- Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου μέχρι τέρμα Αλυκής και οικονομικές διευκολύνσεις από πλευράς Δήμου και πολιτείας ώστε άμεσα και υποχρεωτικά να συνδεθούν όλα τα κτίσματα με τον κεντρικό αγωγό.
      Μας λένε ότι όλα αυτά τα παραπάνω έργα δεν γίνονται, χρειάζονται πολλά χρήματα,  το κράτος δεν έχει. Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι «επενδυτές», μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην ΑΛΥΚΗ που θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας.
       Τους απαντάμε ότι σήμερα, το 2019, ο «ιδιώτης επενδυτής» είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και γενικότερα το τουριστικό κεφάλαιο. Αυτό θα βάλει χρήματα εκεί που θα έχει μεγάλα κέρδη αξιοποιώντας τόσο το φυσικό πλούτο μιας περιοχής όσο και τα χαμηλά μεροκάματα των εργαζομένων. Είναι δηλαδή ανάπτυξη για τα κέρδη  των λίγων και όχι των πολλών
       Εμείς πιστεύουμε ότι το κράτος, από το κρατικό προϋπολογισμό των 55 δις ευρώ που μαζεύει κάθε χρόνο, αλλά και από ευρωπαϊκά κονδύλια, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση από τις κυβερνήσεις, πρέπει και μπορεί να προγραμματίσει και να χρηματοδοτήσει έργα αναγκαία για το λαό.  Το Δημοτικό Συμβούλιο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου, μπορεί να είναι μοχλοί πίεσης στις Περιφερειακές και Κυβερνητικές αρχές για να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και όχι να ψάχνουν για μικρούς και μεγάλους εργολάβους-επενδυτές στέλνοντας το λογαριασμό στους δημότες με την αύξηση των δημοτικών τελών.  
        Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου, όλους τους Αιγιώτες που αγαπάνε την ΑΛΥΚΗ να πλαισιώσουν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ μας και μαζί να αγωνιστούμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την ΑΛΥΚΗ  που  αγαπάμε και ονειρευόμαστε.

      H  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ   ΣΥΛΛ0ΓΟΥ  ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ
                                                                                                                   16/9/2019

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ