ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΧΡ. ΓΟΥΤΟΣ: «Ερασιτεχνική η κίνηση ‘Ραντεβού’ με την ανακύκλωση στις κοινότητες»

Με τη λέξη «ερασιτεχνική» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Αιγιάλεια Αύριο» κ. Χρήστος Γούτος, την κίνηση της δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου με το πρόγραμμα «Ραντεβού» που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την Πέμπτη σε κοινότητες του Δήμου Αιγιαλείας και όπου όχημα του Δήμου θα βρίσκεται συγκεκριμένες μέρες και ώρες για να προσέρχονται οι δημότες με τα οικιακά ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους (πλην γυάλινων).

«Αυτό το σύστημα δεν το έχω ξαναδεί, να πηγαίνει με ραντεβού ο δημότης να βρίσκει το όχημα του δήμου και να δίνει τα ανακυκλώσιμα του σπιτιού του. Μακάρι να πετύχει αλλά αυτή την κίνηση τη βλέπω πολύ ερασιτεχνική. Κι εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω, μαζί με όλους τους δημότες, τι σχέδιο έχει ο κ. Καλογερόπουλος για την επίλυση του ζητήματος, για το οποίο προεκλογικά μας έλεγε πως έχει έτοιμες λύσεις. Πέρασαν τρεις μήνες από τις εκλογές, περιμέναμε αγωνιωδώς να αναλάβει και να μας παρουσιάσει τις λύσεις του κι εμείς βεβαίως να τις στηρίξουμε για το καλό των δημοτών αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει τίποτα. Το μόνο που έχει καταλάβει είναι πως ο κ. Καλογερόπουλος δεν είχε λύση. Υπάρχουν ακόμα σωροί σκουπιδιών 7 μηνών σε σημεία του Δήμου και βέβαια δεν είναι λύση να τα ‘ποστιάζουμε’ στον ΣΜΑ της Τέμενης» τόνισε ο κ. Γούτος μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και συνέχισε: «Είπα να πάω χθες προς τον ΣΜΑ και δεν μπόρεσα να σταθώ καν ούτε για ένα λεπτό, πρόκειται για την νούμερο ένα εστία μόλυνσης της περιοχής. Απορώ και με τους εργαζόμενους πώς αντέχουν» επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν υποδομές για την αντιμετώπιση του ζητήματος με νέους κάδους, ενημέρωση του κόσμου για την ανακύκλωση, ώστε να αποδώσει σε κάποιο διάστημα.

«Κρατάω τις επιφυλάξεις μου για τις μεθόδους του κ. Καλογερόπουλου, που τρεις μήνες πριν έλεγε ‘εγώ είμαι ο ικανός και εγώ έχω τη λύση’ και τώρα λέει στους δημότες, ‘δεν μπορώ μόνος μου να λύσω το θέμα’» κατέληξε ο κ. Γούτος.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα