ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβληματισμός Καλογερόπουλου για το λειτουργικό κόστος του εργοστασίου στη θέση Τζουρά - Τι συζητά με ΥΠΕΣ και Περιφέρεια

Τον προβληματισμό του για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες που θα έχει για τους δημότες η δημιουργία εργοστασίου στη θέση Τζουρά στην Τέμενη, που προβλέπεται από το εγκεκριμένο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, εξέφρασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, παρόντος και του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκου και υπηρεσιακών παραγόντων, ζητώντας παράλληλα τη συμβολή της Περιφέρειας στην εξασφάλιση πόρων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Θέσαμε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για την προβλεπόμενη δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας στην Τέμενη, μιας και το τονάζ του Δήμου είναι μικρό και το λειτουργικό κόστος φαίνεται πως θα είναι δυσβάσταχτο για τους δημότες. Προφανώς συμφέρει καλύτερα να υπάρχει ένα μεγαλύτερο εργοστάσιο που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή» σημείωσε μιλώντας στο filodimos.gr ο κ. Καλογερόπουλος, συνεχίζοντας: «Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και εκ μέρους της Περιφέρειας αλλά και εκ μέρους του κ. Γραφάκου, που υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη. Το Τοπικό Σχέδιο που εγκρίθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προβλέπει όντως τη μονάδα στην περιοχή Τζουρά και ΚΔΑΥ στην Παπανικολού, μαζί με Κινητό Πράσινο Σημείο όπως αυτό που ξεκινήσαμε ήδη στις κοινότητες με το πρόγραμμα «Ραντεβού». Αναμένεται εντός του επόμενου μήνα και η εκλογή του νέου Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, ώστε να συντονιστούμε πλέον και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός σχεδίου ωφέλιμου για τους δημότες, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν με επιπλέον δημοτικά τέλη».

Για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο κ. Καλογερόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Υφίσταται δικαστική απόφαση η οποία έχει εφαρμοστεί και βεβαίως εμείς θέλουμε ο χώρος αυτός να αποκατασταθεί μέσω ανάλογου χρηματοδοτικού εργαλείου, κάτι που θα συζητηθεί σύντομα σε νέα συνάντηση, μαζί με την τύχη του εργοστασίου επεξεργασίας αλλά και διάφορα ακόμα ζητήματα που αφορούν στην Αιγιάλεια (π.χ. σχολικές μονάδες που χρειάζονται μεταφορά ή ενίσχυση, οδική σύνδεση του νέου λιμένα με την Ολυμπία Οδό κλπ.)

Κλείνοντας, ο κ. Καλογερόπουλος επανέλαβε τη σημασία της συμμετοχής των δημοτών στα προγράμματα ανακύκλωσης που προωθεί η νέα δημοτική αρχή, κάτι που τόνισε και σε όλες τις σχολικές μονάδες που βρέθηκε κατά την τελετή αγιασμού για τη νέα χρονιά: «Οι μαθητές είναι σε αυτή την περίπτωση οι «γονείς» των γονέων τους και από εκεί ελπίζουμε να ξεκινήσει η συμβολή στην ανακύκλωση, για να μειωθεί αφενός η μεγάλη οικονομική αιμορραγία του Δήμου με τη μεταφορά στην Κοζάνη και αφετέρου να σταματήσει η δυσφήμιση της Αιγιάλειας, ελπίζοντας πως του χρόνου θα έχουμε μια πόλη καθαρή, που θα διαφημιστεί σε όλη την Ελλάδα για το ότι κατάφερε να λύσει το πρόβλημα».

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ