ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Μαζί με τους δημότες θα λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου" - Τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ορκωμοσία που τα είχε όλα: Έμπειρους και πρωτάρηδες, παρουσίες αλλά και ηχηρές απουσίες όπως αυτή του τέως (πλέον) δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου και του τέως περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ένα μικρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ βουλευτή και Μητροπολίτη, μια ωριαία και πλέον ομιλία του νέου δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, μα πάνω απ'όλα συγκίνηση και ελπίδα για τη νέα δημαρχιακή θητεία, που ξεκινά επισήμως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου έχοντας μπροστά τις σοβαρές προκλήσεις, με σημαντικότερη την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μια υπόθεση που θα λυθεί από τον καθένα δημότη ξεχωριστά, υπό τη στήριξη του Δήμου, όπως πολλάκις ξεκαθάρισε ο κ. Καλογερόπουλος αναλύοντας τις προγραμματικές του θέσεις μέσα στο κατάμεστο "Πολύκεντρο" στην παραλία Αιγίου.

Η τελετή ξεκίνησε γύρω στις 8.15 μ.μ. και χοροστάτησε σε αυτή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Μετά τον θρησκευτικό όρκο και αφού ο Σεβασμιώτατος είπε λίγα θερμά λόγια τόσο για τον κ. Καλογερόπουλο όσο και για τον νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη που ήταν παρών, τους έδωσε δώρο από ένα βιβλίο του με δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός όρκος για όσους συμβούλους τον επέλεξαν και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον κ. Φαρμάκη, τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, την πρώην αναπληρώτρια Υπουργό κα Σία Αναγνωστοπούλου, τους βουλευτές κ.κ. Κατσανιώτη και Μάρκου και αμέσως μετά πήραν το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Αγγελική Κουρή, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, Βασιλική Ψυχράμη και Χρήστος Γούτος εκφράζοντας τις ευχές τους.

Το λόγο πήρε ακολούθως ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων και έδωσε από νωρίς το στίγμα της νέας δημοτικής αρχής, για άμεση έναρξη της διαλογής στην πηγή σε κάθε νοικοκυριό, την ανακύκλωση και τη μείωση των απορριμμάτων που μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ, μειώνοντας έτσι και τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι σήμερα "φορτώνονται" το κόστος μιας ξεπερασμένης και αναποτελεσματικής πολιτικής για τα απορρίμματα. "Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας για να πούμε στο τέλος ότι εσύ, εσύ κι εσύ είστε οι νικητές" σημείωσε με νόημα ο κ. Καλογερόπουλος, καλώντας όποιον επιθυμεί εθελοντικά να συνεισφέρει σε αυτή τη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να υπογράψει σε ειδικό βιβλίο που υπήρχε στην έξοδο (και που δέχθηκε αρκετές υπογραφές). Ο κ. Καλογερόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στις εκλογές και εκλέχθηκαν, από όλες τις παρατάξεις, ζητώντας τη συνεργασία όλων για την πρόοδο του Δήμου και για να ακούγεται πλέον η Αιγιάλεια για θετικά πράγματα "και όχι όπως τώρα, που η περιοχή βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δυσφήμισης πανελλαδικά" όπως είπε ο ίδιος, που στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του για την πολύχρονη στήριξη και υπομονή που έχει δείξει.

Στα αξιοσημείωτα μιας, κατά τα άλλα, ήρεμης τελετής ήταν η απουσία του απερχόμενου δημάρχου κ. Θανάση Παναγόπουλου, ο οποίος μάλιστα την Παρασκευή δεν τέλεσε την καθιερωμένη "παράδοση-παραλαβή" με τον διάδοχό του, όπως είχε γίνει με τον ίδιο και τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε το "επεισόδιο" που δημιουργήθηκε όταν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, την ώρα που τελούσε τον αγιασμό, είπε "Νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος", κάτι που εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκου ο οποίος φώναξε αρκετές φορές "Ευσεβεύσι, όχι βασιλεύσι", για να εισπράξει ένα ειρωνικό χαμόγελο από τον αρχιερέα και τους ιερείς του που συνέχισαν για δεύτερη και τρίτη φορά, ακόμα πιο δυνατά, να ψέλνουν "τοις βασιλεύσι".

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών ορκωμοσίας από τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου και από τους προέδρους και μέλη των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, που διήρκησε μέχρι τις 11 το βράδυ. Όσοι απουσίαζαν (όπως π.χ. ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γκίκας αλλά και αρκετοί σύμβουλοι κοινοτήτων) θα δώσουν άλλη μέρα όρκο στο γραφείο δημάρχου, όπως προβλέπεται.

 

ΒΙΝΤΕΟ 1: ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ 2: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ 3: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα