ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στις 30 Ιουλίου συζητείται η ένσταση που μπορεί να αλλάξει την «προσωπογραφία» στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Την Τρίτη 30 Ιουλίου θα συζητηθεί στο Πολυμελές της Πάτρας η ένσταση που έχει καταθέσει ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος που ήταν υποψήφιος με τη Βάσω Ψυχράμη στην Δημοτική Ενότητα Ερινεού και η οποία ένσταση εάν γίνει δεκτή θα αλλάξει τα δεδομένα ως προς τα πρόσωπα που εισέρχονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όπως έχει γράψει ο «Ημερήσιος Αχαΐας».

Ο κ.Δημητρακόπουλος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίδει η εκλογική νομοθεσία, στηρίζει την ένστασή του σε ψηφοδέλτια που φέρεται ότι δεν είχαν καταμετρηθεί υπέρ του κατά την πρώτη καταμέτρηση κι αν τελικά γίνει δεκτή η ένστασή του αλλάζουν οι συσχετισμοί και θα έχουμε «καραμπόλες» όχι ως προς τον αριθμό των εδρών των παρατάξεων αλλά ως προς την «γεωγραφική» καταμέτρηση.

Συγκεκριμένα εφόσον η ένσταση γίνει δεκτή, τότε η «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη, χάνει την έδρα στην Ακράτα και την κερδίζει στον Ερινεό. Παράλληλα η έδρα του Ερινεού που θα πάει στην "Ποιοτική Αιγιάλεια" και τον κ. Δημητρακόπουλο χάνεται από την παράταξη του Χρήστου Γούτου ο οποίος παίρνει έτσι δεύτερη έδρα στην Ακράτα.

Σε κάθε περίπτωση προς το παρόν πρόκειται για ένα σενάριο, η βασιμότητα του οποίου θα αποδειχθεί όταν βγει η οριστική απόφαση από το δικαστήριο.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ