ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές - Παρέμεινε "ροζ" η Αχαΐα - Κατανομή εδρών

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των τελευταίων εβδομάδων για την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας ως αυτοδύναμης νέας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, κατά τις σημερινές εθνικές εκλογές. Στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνουν 6 κόμματα, ενώ μένουν εκτός Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να ορκιστεί και να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί το μεσημέρι της Τρίτης για να αναλάβει καθήκοντα.

Σε ενσωμάτωση 85,41 % των εκλογικών τμημάτων της χώρας, η ΝΔ λαμβάνει 39,76 (158 έδρες) έναντι 31,55 % του ΣΥΡΙΖΑ (86 έδρες), ΚΙΝΑΛ 7,92 % (22 έδρες), ΚΚΕ 5,36 % (15 έδρες), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,75 % (10 έδρες), ΜΕΡΑ25 3,48 % (9 έδρες).

Όσον αφορά στην Αχαΐα, αυτή παρέμεινε "ροζ" με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει μεν μικρή πτώση στο ποσοστό του, κρατώντας όμως ασφαλή διαφορά από τη ΝΔ. Στην κατανομή εδρών στον νομό, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΔ βγάζει 4 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3 και από 1 ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ (ώρα 23.45).

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα για την Αχαΐα, όπως μεταδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωστοπούλου Σία, Μάρκου Κωνσταντίνος και "παλεύουν" για την τρίτη θέση οι κ.κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Κυριακόπουλος. Υπενθυμίζεται πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα επιλέξει αν τελικά θα κρατήσει ή όχι την έδρα στην Αχαΐα.

ΝΔ: Τσιγκρής Άγγελος, Κατσανιώτης Ανδρέας, Ιάσων Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που επίσης αναμένεται να αποφασίσει αν θα κρατήσει την έδρα ή όχι (πιθανότατα όχι).

ΚΙΝΑΛ: Την έδρα παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

ΚΚΕ: Πρώτος ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος.

ΜΕΡΑ25: Προηγείται η κα Ευαγγελία Αποστολοπούλου.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα