ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Καλώ άμεσα τους αρχηγούς των παρατάξεων για συνεργασία" - Οι πρώτες του δηλώσεις

Ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας, καθώς αναδείχθηκε νικητής στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών με ποσοστό 53,94% έναντι 46,06% του ανθυποψηφίου του κ. Χρήστου Γούτου (στο σύνολο των 139 Ε.Τ.). Το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και το filodimos.gr, σε συνεργασία με την εταιρεία i-solutions και τον Στάθη Σταθόπουλο, έδωσαν μόλις στις 7.25 μ.μ. την εκτίμηση πως ο κ. Καλογερόπουλος κερδίζει τη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο, καθώς η ροή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα του έδιναν από νωρίς σαφές προβάδισμα, ακόμα και σε τμήματα στα οποία ερχόταν δεύτερος στον α' γύρο, κάνοντας ανατροπές κυρίως σε τμήματα του κέντρου του Αιγίου αλλά και στο Διακοπτό και στη Συμπολιτεία.

Το αποτέλεσμα για νίκη Καλογερόπουλου δόθηκε από το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ γύρω στις 7.45 μ.μ.. Στις 9 το βράδυ κι ενώ είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω από το εκλογικό κέντρο του κ. Καλογερόπουλου, ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας έφτασε και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και τα μεγάφωνα έπαιζαν το γνωστό τραγούδι "Δημήτρη μου Δημήτρη μου". Μέσα στο γραφείο τον περίμενε ο κ. Γούτος μαζί με συνεργάτες του για να τον συγχαρούν, όπως ορίζει το άτυπο "πρωτόκολλο" και κυρίως η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός. Ο κ. Καλογερόπουλος δέχτηκε τα συγχαρητήρια με αγκαλιές και υποσχέσεις για αγαστή συνεργασία, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των Αιγιαλέων.

“Η πρώτη μου κίνηση είναι να σφίξω τα χέρια όλων για να τους ευχαριστήσω για τη νίκη και άμεσα θα ζητήσω συνάντηση με όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές, προκειμένου να έχουμε συνεργασία για τα ζητήματα του Δήμου, όχι μόνο στο πλαίσιο της απλής αναλογικής αλλά κυρίως λόγω της νοοτροπίας μας περί εποικοδομητικού διαλόγου και καλής συνεργασίας με όλους” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο κ. Καλογερόπουλος, που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου μαζί με το 33μελές δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Γούτος έχει 11 έδρες, ο κ. Καλογερόπουλος 10, η κα Ψυχράμη 7, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος 3, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος 1 και η κα Κουρή 1. Τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων θα ανακοινωθούν πιθανότατα τη Δευτέρα, 8 ολόκληρες ημέρες μετά τον α' γύρο, κάτι που είναι πρωτοφανές στα χρονικά αλλά και ενδεικτικό της μη σωστής προετοιμασίας εκ μέρους της πολιτείας για τον τεράστιο όγκο της δουλειάς των δικαστικών αντιπροσώπων, που στην πλειοψηφία τους εργάστηκαν χωρίς τη βοήθεια εφορευτικών επιτροπών, με αποτέλεσμα να παραδώσουν τους σάκους τους στο Δήμο Αιγιαλείας για καταμέτρηση ψήφων. Το ίδιο βέβαια συνέβη και σε άλλες πόλεις της χώρας, όμως το γεγονός πως ήδη έχουν "διαρρεύσει" τα αποτελέσματα αλλά επίσημη ανακήρυξη δεν υπήρξε μέχρι την Παρασκευή, έκανε αρκετούς να αγανακτήσουν με την όλη κατάσταση και κυρίως για το γεγονός πως έπρεπε να ψηφίσουν για δήμαρχο χωρίς να ξέρουν ποιοι ήταν οι εκλεγμένοι του σύμβουλοι!

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ