ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ: «Το Αίγιο θα πρωταγωνιστήσει στην Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821»

Από τη Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», δόθηκε έμφαση, εν τη γενέσει της, στην ιστορία της πόλης του Αιγίου και του ρόλου της στα προεπαναστατικά και επαναστατικά γεγονότα του 1821.

Η σημαία - σύμβολο του Ανδρέα Λόντου κοσμεί το έμβλημα του συνδυασμού μας και σηματοδοτεί τη μετάβαση στο αύριο, με βάση τις βαθιές ρίζες της περιοχής στην ένδοξη ελληνική ιστορία.

Ενόψει της συμπλήρωσης 200 ετών από τότε, ο Δήμος Αιγιάλειας θα πρέπει να ετοιμάσει ή να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.
Η Βοστίτσα με τη «Μυστική Συνέλευση» και το Αγρίδι της Ακράτας με τις πρώτες προεπαναστατικές τουφεκιές, μας δείχνουν το δρόμο.
«Το Αίγιο και η Αιγιάλεια πρέπει να πρωταγωνιστήσουν. Γι' αυτό θα τείνουμε χείρα βοηθείας στους ιστορικούς  μας, όπως και στον τοπικό ιστορικό σύλλογο αναβίωσης «Βοστίτσα 1821». Μαζί μ' αυτούς και τον πνευματικό κόσμο της χώρας και της περιοχής θα κάνουμε, μέχρι το 2021, το ιερό χρέος μας  απέναντι στην Ιστορία» τονίζει  ο κ. Γούτος.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ