ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Αίγιο: "Δύσκολα σώζεται η Οπτική - Ας καταθέσουμε άλλες προτάσεις"

Η Σχολή Οπτικής-Οπτομετρίας Αιγίου δύσκολα σώζεται και αντί να αναλωνόμαστε στο να την κρατήσουμε στο Αίγιο, θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές βιώσιμες. Αυτό είναι το "ζουμί" της σύσκεψης που συγκάλεσαν το πρωί του Σαββάτου οι τρεις βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αναγνωστοπούλου, Ριζούλης και Σπαρτινός στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, μετά από τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα και βάσει του οποίου στο Αίγιο απομένει μόνο η Σχολή Φυσικοθεραπείας, πλέον όμως Πανεπιστημιακού Επιπέδου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στην οποία όπως έγινε γνωστό από το γραφείο δημάρχου είχαν προσκληθεί, πλην όμως λόγω υποχρεώσεων "και ίσως και κακής συνεννόησης" (όπως είπαν) δεν ήταν παρόντες, ούτε εκπροσωπήθηκαν. Το κλίμα στη σύσκεψη εξ αρχής "ηλεκτρίστηκε" όταν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, (ο οποίος πρόσφατα με ανακοίνωσή του ευχήθηκε και στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "να πάνε σπίτια τους" γιατί είναι απόντες στα προβλήματα του τόπου και σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ την Παρασκευή τους αποκάλεσε "λαγούς" συγκεκριμένου υποψηφίου δημάρχου), ανέβηκε στο βήμα και ουσιαστικά ανέφερε την άποψη πως η σύσκεψη αυτή θα έπρεπε να γίνει με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων και όχι υποψηφίων δημάρχων που "είναι απλοί πολίτες", όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Πρότεινε μάλιστα να γίνει την Κυριακή νέο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο το ζήτημα, παρόντων και των μελών της πενταμελούς επιτροπής που συστήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ώστε να είναι στοχευμένες οι διεκδικήσεις. Οι τρεις βουλευτές επικαλέστηκαν βαρύ πρόγραμμα και υποσχέθηκαν να γίνει άμεσα ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας, οπότε ο κ. Παναγόπουλος αποχώρησε χωρίς να ακούσει τις υπόλοιπες τοποθετήσεις.

Από τους βουλευτές ακολούθως, ουσιαστικά ξεκαθαρίστηκε πως λόγω των ελάχιστων θέσεων ΔΕΠ οι οποίες δεν αυξήθηκαν (κάτι για το οποίο σίγουρα δεν έχει ευθύνη ο Δήμος Αιγιαλείας, όπως τονίστηκε), είναι σχεδόν ακατόρθωτη η παραμονή της σχολής Οπτομετρίας-Οπτικής λόγω αντικειμενικών ελλείψεων και τονίστηκε εκ μέρους των βουλευτών πως είναι ευκαιρία, εναλλακτικά να κατατεθούν προτάσεις τόσο για άλλα τμήματα όσο και για σχολές διετούς φοίτησης που προβλέπονται να ιδρυθούν υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου. Εκ μέρους της υποψηφίας δημάρχου Αιγιαλείας κας Βασιλικής Ψυχράμη κατατέθηκε πρόταση για διεκδίκηση τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων και Φυτικής Παραγωγής αλλά και η λειτουργία στο Αίγιο του τμήματος Λογοθεραπείας σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις. Καμία μετακίνηση από την αρχική θέση για παραμονή της Οπτικής-Οπτομετρίας, δημιουργία και άλλων σχολών και καθιέρωση αυτοδιοίκητου ΤΕΙ στα πρότυπα της Κρήτης ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Χρήστος Γούτος. Διεκδικήσεις για δημιουργία σχολών σε σύνδεση με την τοπική οικονομία και παραγωγή, πάντα στο πλαίσιο συνεργασίας όλων των τοπικών δυνάμεων ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ανάλογες προτάσεις κατέθεσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που σημείωσε πως το θέμα αυτό χρειάζεται σύμπνοια και δεν πρέπει να μπει σε καμία προεκλογική ατζέντα, ενώ απόψεις εκφράστηκαν και από άλλους παρευρισκομένους, με τους 3 βουλευτές να δεσμεύονται για ραντεβού μέσα στην εβδομάδα με τον Υπουργό Παιδείας, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων της πόλης όπως Εργατικό Κέντρο και Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο κατατίθεται προς συζήτηση στη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ