ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βασιλική Ψυχράμη: Κινούμαστε δυναμικά για να διεκδικήσουμε νέα Τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Από την παράταξη "Ποιοτική Αιγιάλεια" της υποψηφίας δημάρχου κας Βασιλικής Ψυχράμη, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Ο Δήμος μας και η τοπική κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα της διαφαινόμενης υποβάθμισης του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν αρκεί μόνο η άσκηση πιέσεων για να αρθεί οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση. Χρειάζεται κοινή συντονισμένη δράση και κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, έτσι ώστε να καταστεί σαφές στον υπουργό Παιδείας αλλά και στους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Πατρών, ότι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αιγιαλείας για σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι συμφέρουσα όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο Δήμος μας παραχώρησε τμήμα των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας με σκοπό την ανάπτυξη τεσσάρων σχολών σε εύλογο χρονικό διάστημα κάτι που δεν έγινε, άρα η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια είναι ανακόλουθη των υποσχέσεών της. Το συμφέρον του Δήμου μας είναι να στραφούμε προς την διεκδίκηση νέων Τμημάτων και γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Η πρόταση που με ισχυρά επιχειρήματα καταθέτουμε, είναι να διεκδικήσουμε τα δύο νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής. Επίσης, προτείνουμε να λειτουργήσει στο Αίγιο το Τμήμα Λογοθεραπείας, κάτι που περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου".

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ