ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οριστικά εκτός εκλογών ο Θανάσης Παναγόπουλος - Η αποχώρηση Ψυχράμη, η συνεργασία με Θεοδωρακόπουλο και όλο το παρασκήνιο

«Την Κική την αγαπώ μα μ’αρέσει κι η Κοκό». Αυτό το vintage τραγούδι, με πρωταγωνίστριες όμως την αντιδήμαρχο Βάσω Ψυχράμη και την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαχριστοπούλου, μάλλον περνούσε από το μυαλό του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, όταν το βράδυ της Πέμπτης συγκάλεσε την 9μελή (πλέον) ομάδα του για να ανακοινώσει κατ’αρχάς την απόφασή του να μην κατέλθει ξανά ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά και κατά δεύτερον για να δηλώσει τη διαφαινόμενη συνεργασία της παράταξής του με αυτή του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, προτείνοντας ως επικεφαλής τις δύο κυρίες ως ...υποψήφιες για τη θέση της… υποψηφίας δημάρχου! Το κατά πόσο όμως εξυπηρετήθηκε ο στόχος με τον τρόπο που επέλεξε ο κ. Παναγόπουλος, θα φανεί το προσεχές διάστημα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Το απόγευμα της Πέμπτης, το ραντεβού των 9 εναπομεινάντων συμβούλων της παράταξης «Ενωτική Αιγιάλεια» είχε δοθεί στο γραφείο δημάρχου. Εκεί ο κ. Παναγόπουλος, αφού μίλησε με συγκίνηση για την πενταετή θητεία του με τα καλά της και τα άσχημά της, δήλωσε πως δεν θα κατέλθει εκ νέου υποψήφιος, επικαλούμενος οικογενειακούς αλλά και επαγγελματικούς λόγους. Προτού όμως αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, τόνισε στους συμβούλους του πως ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με τον πρώην δήμαρχο Αιγιαλείας (και αντίπαλό του το 2014) κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, σε μια προσπάθεια για συνένωση των δύο παρατάξεων και κοινή κάθοδο στις εκλογές. Ποιος θα είναι όμως ο «μπροστινός» σε αυτή τη συνεργασία; Ο στόχος της σύσκεψης, λοιπόν, ήταν να προταθούν δύο πρόσωπα από την πλευρά του Παναγόπουλου, μιας και ο κ. Θεοδωρακόπουλος έχει ήδη δηλώσει πως δυο στελέχη του, οι κ.κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Ο κ. Παναγόπουλος λοιπόν ρώτησε τα στελέχη του για τις προθέσεις τους και υπήρξαν δύο αυτοπροτάσεις, αυτές της κας Ψυχράμη και της κας Παπαχριστοπούλου.

Η συζήτηση όμως πήρε φωτιά όταν εκ μέρους της κας Ψυχράμη τέθηκε ως θέμα, εφόσον η διαδικασία θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δημοκρατική και «ανοιχτή» για να είναι και ευρύτερα αποδεκτή, να συγκληθεί συνέλευση των μελών της παράταξης και κυρίως των εκπροσώπων των κοινοτήτων που έχουν εκλεγεί με την «Ενωτική Αιγιάλεια», ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί ως θεσμικοί φορείς. Όπως πληροφορήθηκε το filodimos.gr, στην πρόταση συμφώνησαν οι κ.κ. Βαρδάκης και Μαρινόπουλος, όμως υπήρξε αντίδραση από τα άλλα στελέχη που δεν έδειξαν ιδιαίτερα πρόθυμα να εμπλακούν στην όλη ιστορία οι κοινοτάρχες. Ο δήμαρχος φάνηκε να συμφωνεί μαζί τους, οδηγώντας την κα Ψυχράμη στο να εκφράσει την πικρία της και να αποχωρήσει -και προφανώς στο να προχωρήσει πλέον τις επόμενες ημέρες στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με δική της παράταξη.

Οι πληροφορίες που αναφέρουν πως ο κ. Παναγόπουλος είπε σε Ψυχράμη, Βαρδάκη και Μαρινόπουλο πως περιμένει τις παραιτήσεις τους δεν διαψεύδονται, πλην όμως δεν φαίνεται προς το παρόν κανείς από τους τρεις να βρίσκει το λόγο να αποχωρήσει από τις θέσεις διοίκησης που κατέχουν (και στις οποίες ομολογουμένως παρουσιάζουν αξιόλογο έργο), μιας και δεν τίθεται κανένα ηθικό ζήτημα, αφού ο κ. Παναγόπουλος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος κι έτσι δεν θα αναγκαστούν να βρεθούν «απέναντί» του ως μέλη άλλης παράταξης.

Από το βράδυ της Πέμπτης δεν φαίνεται να έχει υπάρξει άλλη εξέλιξη, τα σενάρια που έχουν ακουστεί είναι πολλά όπως και διάφορες «εκδοχές» της σύσκεψης που άλλες είναι αληθείς και άλλες όχι. Είναι αλήθεια πως υπήρξαν στιγμές έντασης και αιχμών και είναι αλήθεια πως δεν είναι ξεκάθαρο για το αν θα «περπατήσει» κάποια από τις τρεις (πλέον) υποψηφιότητες για επικεφαλής της ενωμένης παράταξης Παναγόπουλου-Θεοδωρακόπουλου. Το γεγονός βέβαια πως ο Στάθης δεν έχει αποκλείσει τη δική του υποψηφιότητα, δίνει ένα νέο ενδιαφέρον στο όλο «παιχνίδι», την ίδια ώρα που προχωρούν κανονικά οι υποψηφιότητες Καλογερόπουλου, Γούτου, Παπακωνσταντινόπουλου, Γρ. Τριανταφυλλόπουλου και πλέον και Ψυχράμη, όπως και της Αγγελικής Κουρή από το ΚΚΕ, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες. Βέβαια, όπως λέει κι ο λαός «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» και το «ξύρισμα» είναι αναμφισβήτητα η κατάθεση υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Αιγίου. Εκεί θα ξεκινήσουν οι πραγματικές εκλογές, όπως πάντα.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ