ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΔΕΥΑ Αιγιαλείας: 8 εκ. ευρώ μέσω του "ΦιλόΔημος" για νέο σύστημα τηλεελέγχου ύδρευσης και εσωτερικά δίκτυα του νέου αποχετευτικού παραλιακής Αιγιάλειας

Την ένταξη δύο ιδιαίτερα σημαντικών έργων σε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος "ΦιλόΔημος" του Υπουργείου Εσωτερικών πέτυχε η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, με κυρίαρχο στόχο τη λύση χρονίων προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών μέσα από την αναπτυξιακή ενίσχυση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Τα δύο έργα είναι: α) "Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας" με ποσό χρηματοδότησης 2,999,448.00 € μέσω της πρόσκλησης "Βελτίωση Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης" και β) "Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας" με ποσό χρηματοδότησης 5,000,000.00 € μέσω της πρόσκλησης "Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων".

Η πλήρης ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, που συνοδεύεται από σχετικούς πίνακες, αναφέρει τα εξής: "Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 € ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά και τις πιο υπεραισιόδοξες προσδοκίες".

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ