ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΓΟΥΤΟΣ: «Μακριά από κομματικές χειραγωγήσεις η υποψηφιότητά μου – Δεν νομίζω να δοθεί χρίσμα στην Αιγιάλεια από τη ΝΔ»

Την άποψή του, που στηρίζεται εξάλλου στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πως η ΝΔ θα ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνοντας στήριξη ή χρίσμα μόνο σ τις Περιφέρειες και ίσως και σε κάποιες πρωτεύουσες νομών, επανέλαβε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Χρήστος Γούτος, τονίζοντας πως ο ίδιος καίτοι προέρχεται από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προχωρήσει ήδη σε ανοιχτή πρόσκληση δημοτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, ώστε να υπάρξει αγαστή συνεργασία για να επιλυθούν τα προβλήματα του Δήμου.

«Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μη ανακοίνωση χρίσματος σε μικρότερους δήμους όπως η Αιγιάλεια, μιας και η άποψή μου είναι πως οι δημοτικές εκλογές δεν είναι απόπειρα καταγραφής κομματικών δυνάμεων. Αυτό είναι λάθος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μπλε ή πράσινη ή ροζ αλλά οφείλει να ασχολείται χωρίς αγκυλώσεις με τα προβλήματα του Δήμου. Και πρέπει να πω πως αυτό που με στενοχωρεί ιδιαίτερα είναι πως ο Δήμος Αιγιαλείας, την τελευταία πενταετία, είναι από τους τελευταίους δήμους από πλευράς επενδύσεων μέσω ευρωπαϊκών πόρων -και όχι μόνο. Υπάρχει μια στασιμότητα γιατί η δημοτική αρχή περιορίστηκε δυστυχώς σε απλή διαχείριση των πραγμάτων χωρίς αποτέλεσμα και μάλιστα θα την έλεγα «αγχωμένη» διαχείριση, ιδιαίτερα με το ζήτημα των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή Παναγόπουλου δεν ιεράρχησε προβλήματα για να δώσει λύσεις, στην κατεύθυνση ενός σοβαρού αναπτυξιακού σχεδίου. Αυτή η μετριότητα, η προχειρότητα και η μιζέρια πρέπει να λάβουν τέλος. Γι’αυτό έχω καλέσει όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, να αγωνιστούμε μαζί για το καλό της Αιγιάλειας μακριά από κομματικές χειραγωγήσεις και προσωπικούς μηχανισμούς, μπας και επιτέλους κάτι αλλάξει στον τόπο μας προς το καλύτερο, που είναι και το ζητούμενο».

Ο κ. Γούτος, συνεχίζοντας, ανέφερε πως το επόμενο βήμα της παράταξής του είναι η οργάνωση και σύνθεση της ιδρυτικής διακήρυξης που θα παρουσιαστεί στους δημότες σύντομα. «Τα προβλήματα τα ξέρουμε, χρειάζεται εκ μέρους μας οργανωμένο σχέδιο και το έχουμε. Από την άλλη, παρατηρώ καθημερινά τη σημερινή δημοτική αρχή που προσπαθεί στην παρούσα χρονική στιγμή να μας πείσει πως έρχεται η ανάπτυξη στην Αιγιάλεια. Πέντε χρόνια δεν ερχόταν και έρχεται τώρα, μαζί με τις εκλογές;»

 

Π.ΣΠ.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα