ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την Παρασκευή στις Καμάρες η κηδεία του καθηγητή και πρώην δημάρχου Ερινεού Ανδρέα Βαρνακιώτη - Έφυγε την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας!

Την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στις Καμάρες Αιγιαλείας, τελείται η κηδεία του καθηγητή, φιλοσόφου και πρώην δημάρχου Ερινεού Ανδρέα Βαρνακιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας, σε μια ανατριχιαστική σύμπτωση μιας και ο ίδιος είχε ανακηρυχθεί πρόσφατα ως σημαντικός σύγχρονος Έλληνας φιλόσοφος από την Ακαδημία Αθηνών!

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τη 1.30 το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε από την οικογένεια που, μετά την εξόδιο ακολουθία, θα δεχτεί συλλυπητήρια στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, κοντά στο Κοιμητήριο των Καμαρών.

Ο Ανδρέας Βαρνακιώτης γεννήθηκε στην Περιστέρα Νωνάκριδας και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στις Καμάρες. Γόνος φτωχής οικογένειας, εργαζόταν ως φοιτητής και σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία, Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία/Τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Στην ιστορία βραβεύτηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα "Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821". Πολυγραφότατος, προχώρησε στην έκδοση πολυάριθμων βιβλίων, κυρίως φιλοσοφικών και φροντιστηριακών, με πανελλήνια αναγνώριση, καθώς και σε πλούσια αρθρογραφία για θέματα κυρίως πολιτικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά. Δίδαξε αρχικά στη δημόσια και ιδιωτική μέση εκπαίδευση και στη συνέχεια ίδρυσε τα φροντιστήρια "Παλλάδιο-Α.Βαρνακιώτης" σε Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο. Πριν λίγα χρόνια ανακηρύχθηκε σύγχρονος έλληνας φιλόσοφος από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ ανακηρύχθηκε και διδάκτορας της Φιλοσοφίας της Ιστορίας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Κατά τη φροντιστηριακή του καριέρα δίδαξε σε εκατοντάδες σημερινούς καταξιωμένους επιστήμονες, υπουργούς, γνωστούς πολιτικούς και καθηγητές, οι οποίοι τον εκτίμησαν βαθιά και τον ανέφεραν σε κάθε ευκαιρία.

Διετέλεσε δήμαρχος Ερινεού από το 2006 έως το 2010, ενώ αξέχαστοι έμειναν οι αγώνες του κατά της κατασκευής του έργου του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού, καθώς κινητοποιήθηκε φτάνοντας μέχρι την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ήταν επίσης και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν παντρεμένος με την Πετρούλα Βαρνακιώτη και είχε έναν γιο, τον φιλόλογο Άγγελο-Ανδρέα, ο οποίος είναι άξιος συνεχιστής του στο Φροντιστήριο "Παλλάδιο-Α. Βαρνακιώτης".

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ