ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής και πρώην δήμαρχος Ερινεού Ανδρέας Βαρνακιώτης

Συγκίνηση προκαλεί ο θάνατος του γνωστού καθηγητή, φιλοσόφου και πρώην δημάρχου Ερινεού Ανδρέα Βαρνακιώτη, ο οποίος νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας. Η υγεία του ήταν βεβαρημένη και δυστυχώς η καρδιά του δεν άντεξε, σταματώντας σήμερα στις 9 το πρωί.

Ο Ανδρέας Βαρνακιώτης γεννήθηκε στην Περιστέρα Νωνάκριδας και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στις Καμάρες. Γόνος φτωχής οικογένειας, εργαζόταν ως φοιτητής και σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία, Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία/Τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Στην ιστορία βραβεύτηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα "Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821". Πολυγραφότατος, προχώρησε στην έκδοση πολυάριθμων βιβλίων, κυρίως φιλοσοφικών και φροντιστηριακών, με πανελλήνια αναγνώριση. Δίδαξε αρχικά στη δημόσια και ιδιωτική μέση εκπαίδευση και στη συνέχεια ίδρυσε τα φροντιστήρια "Παλλάδιο-Α.Βαρνακιώτης" σε Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο. Πριν λίγα χρόνια ανακηρύχθηκε σύγχρονος έλληνας φιλόσοφος από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ ανακηρύχθηκε και διδάκτορας της Φιλοσοφίας της Ιστορίας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Κατά τη φροντιστηριακή του καριέρα δίδαξε σημερινούς καταξιωμένους επιστήμονες, υπουργούς, γνωστούς πολιτικούς και καθηγητές, οι οποίοι τον εκτίμησαν και τον ανέφεραν σε κάθε ευκαιρία.

Διετέλεσε δήμαρχος Ερινεού από το 2006 έως το 2010, ενώ αξέχαστοι έμειναν οι αγώνες του κατά της κατασκευής του έργου του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού, καθώς κινητοποιήθηκε φτάνοντας μέχρι την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ήταν επίσης και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν παντρεμένος με την Πετρούλα Βαρνακιώτη και είχε έναν γιο, τον φιλόλογο Άγγελο-Ανδρέα.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καμαρών Ερινεού.

Το filodimos.gr αποχαιρετά με θλίψη έναν σπουδαίο άνθρωπο, με λαμπρή προσωπικότητα, που μας τίμησε με τη φιλία και τη συνεργασία του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα