ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εντάχθηκε σε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ η επανάχρηση των βιομηχανικών κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου

Επίσημη είναι πλέον η ένταξη του έργου της επανάχρησης βιομηχανικών κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου σε χρηματοδότηση μέσω της αρμόδιας Ειδικής Γραμματείας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο δημοσίευμα του filodimos.gr που προκάλεσε αίσθηση και αρκετά θετικά σχόλια. Στο Δήμο Αιγιαλείας ήρθε σήμερα η σχετική απόφαση υπογεγραμμένη από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ κα Ευγενία Φωτονιάτα, που αφορά στην ένταξη σε χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020", ύψους 2,5 εκ. ευρώ, αναφέροντας όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Μιλώντας στο filodimos.gr η αντιδήμαρχος Έργων κα Βασιλική Ψυχράμη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη και για την επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήδη είχαν δημοσιευτεί, τονίζοντας παράλληλα πως η Τεχνική Υπηρεσία πλέον έχει αρκετή δουλειά για να ετοιμάσει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να γίνουν όλα μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο για να ξεκινήσει το έργο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Προφανώς και η προοπτική είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την παραλιακή ζώνη του Αιγίου, μιας και η πράξη, που αφορά σε πρώην βιομηχανικά κτίρια σε όλη τη χώρα, τα οποία πλέον αποτελούν δημοτική ακίνητη περιουσία, προβλέπει την δημιουργική επανάχρηση των βασικών κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας, ώστε ο Δήμος Αιγιαλείας να τα αξιοποιήσει για δράσεις δημοτικών υπηρεσιών αλλά και πολιτισμού και αναψυχής. Λαμβάνοντας υπόψιν και την επερχόμενη σύνδεση του γειτονικού νέου λιμένα Αιγίου με την Ολυμπία Οδό (που προωθείται ήδη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), η παραλιακή οδός Ψαρρών θα αναβαθμιστεί σε κύριο μεταφορικό άξονα για την περιοχή της Μυρτιάς αλλά και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη. Όσον αφορά στις χρήσεις που προβλέπονται για τα κτίρια που θα αποκατασταθούν, περιλαμβάνονται τόσο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όσο και εκθεσιακός χώρος ιστορίας της Χαρτοποιίας, χώροι πολιτισμού, αναψυχής και εστίασης (με μίσθωση σε ιδιώτες) και λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών τόσο για λόγους ουσιαστικής κάλυψης αναγκών, όσο και για συμβολικούς λόγους, όπως τονίζεται στη μελέτη.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα