ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραδόθηκε ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης της Αιγιάλειας

Η παράδοση-παραλαβή του έργου του κεντρικού συλλεκτηρίου αγωγού αποχέτευσης καθ'όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αιγιαλείας (από Ερινεό μέχρι Αιγείρα) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού-ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, παρόντος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και Γιάννη Λύτρα, των βοηθών Περιφερειάρχη κ.κ. Χρήστου Μπούνια και Δημήτρη Δριβίλα, του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και μελών της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για ένα πραγματικά σπουδαίο έργο για την περιοχή, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια και κύριος ο Δήμος Αιγιαλείας και αποτελεί το ένα από τα τρία μέρη του νέου αποχετευτικού δικτύου του Δήμου (μαζί με την αναβάθμιση του Βιολογικού που έχει ολοκληρωθεί και του εσωτερικού δικτύου, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει).

Στα τεχνικά στοιχεία του έργου, διαβάζουμε πως Προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης είναι η 20η Νοεμβρίου 2018, πως το δίκτυο έχει μήκος 81.229 μ. από PVC σειράς 41 και HDPE 10 atm διαφόρων διαμέτρων, δεκατρία αντλιοστάσια (4 δυτικά του Αιγίου και 9 ανατολικά) στους παραλιακούς οικισμούς από πρώην Δήμο Ερινεού έως πρώην Δήμο Αιγείρας και ο προϋπολογισμός του ήταν 37.765.920 €, με ανάδοχη εταιρεία τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτής της κατηγορίας που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο σύνολο των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας, από τον Ερινεό έως την Αιγείρα, παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στον κύριο φορέα του έργου Δήμο Αιγιαλείας.

Κατά την υπογραφή της διοικητικής παραλαβής του έργου στην αίθουσα της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «υπάρχουν έργα βιτρίνας και έργα ουσίας. Αυτό είναι έργο ουσίας. Ένα έργο που επί δεκαετίες αποτελούσε διεκδίκηση αιχμής των κατοίκων της Αιγιαλείας. Με το αποχετευτικό δίκτυο θωρακίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, υπηρετούμε την ανάπτυξη μιας περιοχής με μοναδικές δυνατότητες και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος».

Ο κ. Κατσιφάρας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια, με γνώμονα τις ανάγκες κάθε περιοχής, παρεμβαίνει, διεκδικεί, διασφαλίζει πόρους ώστε ακόμα και σήμερα, σε μια συγκυρία δυσκολιών και πολλαπλών αντιξοοτήτων, να ολοκληρώνονται έργα και παρεμβάσεις τέτοιου βεληνεκούς».

Να σημειωθεί ότι το υλοποιημένο δίκτυο αποχετευτικών αγωγών περιέλαβε τους οικισμούς Αιγείρας, Κραθίου, Σιλύβαινας, Διακοπτού, Τεμένης, Διγιελιωτίκων, Βαλιμιτίκων, Ροδοδάφνης, Άκολης, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Καμαρών και Ν. Ερινεού.

«Όλοι οι προαναφερθέντες οικισμοί  που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από το προτεινόμενο έργο έχουν πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων και ως εκ τούτου αποτελούν οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας οι οποίοι στερούνται δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων», όπως ανέφεραν κατά την υπογραφή της διοικητικής παραλαβής υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Συνολικά το ποσό των συμβασιοποιημένων πέντε υποέργων της κατασκευής κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στο παραλιακό μέτωπο της Αιγιαλείας έφτασε τα 33,6 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι από τα έργα που αλλάζουν την ζωή των πολιτών και συνδέονται, επιπλέον, με το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και – το κυριότερο- με την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι ανάλογες, αλλά μικρότερης εμβέλειας, παρεμβάσεις έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Κατά την διοικητική παραλαβή του έργου παρόντες ήσαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας, ο Δήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Έργων της Περιφέρειας Βασίλης Λοτσάρης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Χρήστος Καραγιάννης, οι επιβλέποντες του έργου Θεόδωρος Θανασούλιας και Χρύσανθος Χρυσανθακόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων κ.α..

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ