ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΝΔ: Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη στα χέρια Αυγενάκη η πρόταση της ΝΟΔΕ για στήριξη υποψηφίων σε Περιφέρεια και Δήμους της Αχαΐας

Συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΟΔΕ Αχαΐας της Ν.Δ., δεδομένου ότι κατ`απαίτηση της ηγεσίας μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει στα χέρια του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να έχει υποβληθεί υπό μορφή υπομνήματος η αποτύπωση της κατάστασης στο νομό.

Η συνεδρίαση κύλησε σε κλίμα σύμπνοιας, με κοινή πεποίθηση των στελεχών της Νομαρχιακής ότι η ΝΔ μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους δήμους και στην ουσία αυτή ήταν η τελική απόφαση που ελήφθη από τη σύσκεψη.

Για το Δήμο Αιγιαλείας αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο επόμενος δήμαρχος μπορεί να είναι από το χώρο της ΝΔ, τόσο γιατί τα ποσοστά το επιτρέπουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε αλλά και δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στα δημοτικά πράγματα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη σύσκεψη τον κυρίαρχο ρόλο στην Αιγιάλεια έχουν οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Στάθης Θεοδωρακόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αντίστοιχα, με προσεκτική διαχείριση των κινήσεων. Ο πρώην δήμαρχος εκφράζει δημόσια την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον δημοτικό στίβο, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει το να είναι και πάλι υποψήφιος. Στην περίπτωση λοιπόν που θα είναι και πάλι και οι δύο υποψήφιοι, η ΝΟΔΕ είναι στην κατεύθυνση να ακολουθηθεί μια λογική δεύτερης Κυριακής, με ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο- Στάθη Θεοδωρακόπουλο.

Σ`ότι αφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του Αντρέα Κατσανιώτη, δεδομένου ότι το 2014 έφτασε οριακά στο νήμα και τα στελέχη της ΝΟΔΕ θεωρούν ότι θα μπορούσε να κερδίσει την «μάχη» της Περιφέρειας. Βεβαίως σ`ό,τι αφορά τις Περιφέρειες η ηγεσία θα κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις μια και έχει ρίξει το βάρος στην πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, κυκλοφορεί ευρέως τελευταία το σενάριο του πολιτικού "ανοίγματος" με την αξιοποίηση προσώπου που δεν ανήκει στην παράταξη της ΝΔ αλλά μπορεί για κάποιους να εκφράσει μιας μορφής "διεύρυνση", κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως μιας και ως συζήτηση συναντά ήδη αρκετές αντιδράσεις.

Για τον Δήμο της Πάτρας πλέον ανοιχτά μπήκε στο τραπέζι το όνομα του Κώστα Μπακαλάρου με σαφή στόχευση της ΝΟΔΕ να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και η όποια διαχείριση να αποσκοπεί στη συγκέντρωση των δυνάμεων ώστε να περάσει τη δεύτερη Κυριακή και να διεκδικήσει με αξιώσεις μετά το δήμο ο υποψήφιος που θα στηριχθεί.

Σ`ό,τι αφορά τα Καλάβρυτα και τη Δυτική Αχαΐα η ΝΟΔΕ θεωρεί ότι θα πρέπει υποστηριχθούν πρόσωπα από τον ιδεολογικό χώρο του κόμματος ώστε να υπάρξει  ουσιαστική παρουσία και θετικό πρόσημα που να εξυπηρετεί και τις εθνικές εκλογές.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα