ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: "Κανένα παιδάκι δεν θα μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών"

Κατόπιν συνεννόησης  του Δημάρχου Αιγιαλείας Αθανάσιου Παναγόπουλου με  τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Ευστράτιο Βαρδάκη, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών, γιατί κανένα παιδί δεν είναι… «υπεράριθμο» για να αποκλειστεί από την προσχολική αγωγή του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, με την προσωπική αυτή αλλά και ουσιαστική παρέμβαση του Δημάρχου, δίνεται έτσι λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε δεκάδες οικογένειες στην Αιγιάλεια, με τον Δήμο να είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια και σε κάθε  παιδί για να τους προσφέρει και μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς, πάντα το καλύτερο.

Είχε προηγηθεί το πρωί, ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Βαρδάκη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ όπου ο ίδιος είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για το ότι αρκετά παιδάκια προσχολικής ηλικίας θα έμεναν εκτός των παιδικών σταθμών, μιας και δεν πήραν οι μητέρες τους vouchers κατά τη διαδικασία που γίνεται από την ΕΕΤΑΑ. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αιγιαλείας συμπεριλαμβάνεται στους 184 δήμους της χώρας όπου εφαρμόζεται από φέτος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και γι'αυτό το λόγω εξαιρείται από την παροχή vouchers που δίνονται για τη φοίτηση 4χρονων παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς των 184 δήμων να ικανοποιήσουν περισσότερες αιτήσεις γονέων για παιδιά κάτω των 4 ετών.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ